Reklama

Reklama

Michal Kolesár

Michal Kolesár


Československo

Biografie

Michal Kolesár je dlouholetý aktivista za práva zvířat. Angažuje se za lepší podmínky zvířat, propaguje veganský životní styl a hlavně dělá tzv. otevřené záchrany zvířat z velkochovů. Při těchto akcích se potají dostane do velkofarmy a odnese pár zvířat s sebou, a poté jim najde nový poklidný domov. Pokaždé si tyto akce dokumentuje. Pořádá také přednášky na témata spjatá s jeho aktivitami. Vystupoval mimo jiné na VeganFestu v Brně či Anarchistickém festivalu knihy v Praze. Jednalo se o přednášku jménem "Vem slepici a bež," ve které vysvětluje taktiky jeho záchran zvířat z velkochovů.

Jakožto režisér má za sebou několik filmů, přičemž většina z nich jsou krátkometrážní investigativní videa, která pořídil na různých českých farmách. Často se do podobných zařízení potají dostává a snaží se na kameru a fotoaparát zachytit tamní podmínky a zdokumentovat aktuální zdravotní stav zvířat. Soustředí se hlavně na tzv. kožešinové a slepičí farmy. Vytvořil také jeden celovečení dokument - Zvířata nejsou zboží. Ten vznikl ve spolupráci s organizací OHZ - Ochránci hospodářských zvířat.

Několikrát byl také hostem různých televizních pořadů, v nichž byl většinou tázán na své záchranářské aktivity. Ty poutají občasný zájem médií, jelikož jsou podle zákona nelegální. Zvláštností je, že Michal Kolesár nikdy neskrýval svou identitu - na videích i fotografiích je jeho tvář vždy vidět, a dokonce všechny informace publikuje on sám. Opakovaně také uvedl své osobní údaje, aby ho někdo mohl případně trestně stíhat.

xFelix

Host

Herec

Dokumentární
2012

Radikálny environmentalizmus na Slovensku (amatérský film) - a.z.

2011

Zelené hnutie (amatérský film) - a.z.

2010

Zlomená křídla

2009

Manifest marnosti... (studentský film)

2007

Selata na hnoji

2006

Pokusná zvířata (TV film)

2004

Zvířata nejsou zboží

Režisér

Kameraman

Střihač

Dokumentární
2004

Zvířata nejsou zboží

Reklama

Reklama