foto

Jan Jirásek

  • nar. 9.1.1955 (61 let)
    Rychnov nad Kněžnou, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z východočeského Rychnova nad Kněžnou se ve světě filmu prosadil především jako hudební skladatel. Vystudoval brněnskou JAMU (hudební skladatelství), studoval i elektro-akustickou, počítačovou a elektronickou hudbu a hudební teorii.

Jeho hudba zazněla ve filmech i seriálech, k nejvýznamnějším patří NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA (oceněn Českým Lvem, 1997), KUŘE MELANCHOLIK (nominován na Českého lva, 2000), KYTICE (oceněn Českým lvem, 2001). Kromě hudby filmové skládal také hudbu k divadelním představením (Babylonská věž, Don Quijote).

Skladatelská filmografie

2017 Slovanská Epopej
2015 Americké dopisy (TV film)
2012 Aplaus (TV film)
Šťastný smolař (TV film)
Vrásky z lásky
2011 Santiniho jazyk (TV film)
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová (TV film)
2009 Sněžná noc (TV film)
2008 Aljona (TV film)
Bathory
2007 Hraběnky (TV seriál)
2004 Bolero
2003 PF 77 (TV film)
2001 Samota (TV film)
2000 Josephine
Kytice
1999 Kuře melancholik
1997 Nejasná zpráva o konci světa

Dokumentární

2005 Historik Josef Pekař

Hudební videoklipy

2008 Muoj bože (hudební videoklip)

Herecká filmografie

1986 Smrt krásných srnců

Dokumentární

1996 Setkání v hudbě (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(59)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace