foto

Martin Donutil

  • nar. 26.5.1991 (25 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Donutil se narodil roku 1991 v Praze, Miroslavu a Zuzaně Donutilovým. Má staršího bratra Tomáše, který je prý na rozdíl od Martina technicky zdatný. Po základní škole nastoupil na konzervatoř, protože podle svých slov neměl dobré předpoklady pro gymnázium.

Hrát začal již v šesti letech a to v seriálu Zdivočelá země (1997).  Zahrál si i v pořadu svého otce, 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Roku 2016 hrál ve vánoční pohádce Zázračný nos. Momentálně hraje desátníka Zdeňka Cmírala v seriálu Četníci z Luhačovic, kde se objevuje po boku kamaráda z konzervatoře, Roberta Hájka.

Martin žije v Brně, kde jej můžeme vidět v divadle Husa na provázku např. v představeních Balada pro banditu nebo Leoš aneb tvá nejvěrnější. Velmi oblíbené je představení Amadeus, kde hraje mladého Mozarta a jeho otec Miroslav hraje skladatele Salieriho.

Už pár let má přítelkyni a rád hraje počítačové hry.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zázračný nos (TV film)
2012 Probudím se včera
Setkání s hvězdou: Dagmar Havlová (TV film)
2011 Lidice
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová (TV film)
2008 Bekyně mniška (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Bestie (E10)
další epizody (12)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Laborant (S01E05)
2010 Cukrárna (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2010 Komici na jedničku (TV seriál)

TV pořady

2015 Tajemství rodu II. (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Ples na Provázku (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace