foto

Brian Tyler

  • nar. 1972
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Tyler byl už od mládí fascinován filmem a láskou k němu díky svému dědovi, slavnému Walterovi Tylerovi, jenž získal několik Oscarových nominací jako Art Director. Brian se narodil v LA v Californii a vlastní hudbu začal skládal už za mladých let. Později s ní začal objíždět Spojené státy a Rusku a sám ji pro publikum hrával.

Skládání filmové hudby se však začal věnovat až po dostudování školy. Nejprve získal bakalářský titul na Californské Univerzitě v Los Angeles (UCLA) a poté pokračoval na Harvardské Univerzitě. Kromě skládání hudby je Tyler také zdatný hráč na bubny, kytaru, piáno, basu nebo čelo. Právě kytara ho spojuje i s rockovou muzikou, protože byl členem několika kapel a to se odráží i na jeho tvorbě. Jeho hudební díla tak nesou silný rukopis, kdy se do instrumentální hudby zapojuje elektronická hudba, kytary a bubny.

V roce 2001 získal cenu za nejlepšího nového filmového skladatele od Cinemusic, v roce 2002 pak obdržel nominaci na EMMY za hudbu k filmu THE LAST CALL. Co se týče jeho diskografie, jeho jméno se nachází za filmy jako ŠTVANEC, CONSTANTINE, THE FAST AND THE FURIOUS TOKYO DRIFT, OKO DRAVCE nebo CTIHODNÝ OBČAN.

Jeho hudbu si vyhlédl i Sylvester Stallone a po složení hudby k RAMBO: DO PEKLA A ZPĚT s ním počítal i pro jeho POSTRADATELNÉ, spolupráce se asi zalíbila a jeho hudbu můžeme očekávat i u nadcházejícího pokračování. Mezi nejnovější zářezy patří silně očekávané filmy SVĚTOVÁ INVAZE a RYCHLÁ A ZBĚSILÁ PĚTKA.

Václav "FARGO" Maliňák

Skladatelská filmografie

2017 Power Rangers
The Expendables 4
The Mummy
2016 Criminal
Disappointments Room, The
Podfukáři 2
2015 Avengers: Age of Ultron
Rychle a zběsile 7
Truth
2014 Expendables: Postradatelní 3
V oku tornáda
Želvy Ninja
2013 Iron Man 3
Ospalá díra (TV seriál)
Podfukáři
Thor: Temný svět
Už se nebojím
2012 Expendables: Postradatelní 2
John na konci zemře
Kolumbovo náměstí
Prozrazení
2011 Nezvratný osud 5
Rychle a zběsile 5
Světová invaze
Terra Nova (TV seriál)
2010 Expendables: Postradatelní
Havaj 5-0 (TV seriál)
Transformers Prime (TV seriál)
2009 Ctihodný občan
Dragonball: Evoluce
KR 13
Nezvratný osud 4
Prostředníci
Rychlí a zběsilí
2008 Nebezpečný cíl
Oko dravce
Podstata strachu (TV seriál)
Projekt LAZAR
Rambo: Do pekla a zpět
2007 Boj
Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Hranice
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Annapolis
Brouk
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
2005 Constantine
Golfový sen
Painkiller Jane (TV film)
2004 Dokonalé protiklady
Final Cut
Godsend
Paparazzi
2003 Big Empty, The
Děti planety Duna (TV seriál)
Propad do temnot
Proud času
Štvanec
Zločinné myšlenky
2002 Bubba Ho-tep
Poslední volání (TV film)
Upíři 2: Nemrtví
2001 Education of Max Bickford, The (TV seriál)
Jane Doe (TV film)
Lovec démonů
Plán B
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
2000 Dům v kraji hrůzy
Hodina stínů
Panika
Sekce 9 (TV seriál)
V nachovém oparu (TV film)
Zabijácká partie
1999 Čtvrté patro
Simon Sez
Sirény (TV film)
Vyrovnání účtů
1998 Elvis nebo Samuraj?
Konečná spravedlnost (TV film)
Living in Captivity (TV seriál)
1997 Bartender
Jenny (TV seriál)

Dokumentární

2016 Under the Gun
2014 Marvel Studios: Assembling a Universe

Herecká filmografie

Dokumentární

2003 Making of 'Darkness Falls', The

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(875)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace