foto

Mick Jagger

  • nar. 26.7.1943 (73 let)
    Dartford, Kent, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sir Mick Jagger (celým jménem Michael Philip Jagger) je slavný britský rockový zpěvák, skladatel a hudební a filmový producent, jeden ze zakladatelů legendární skupiny The Rolling Stones. Narodil se 26. 7. 1943 jako nejstarší syn učitele Basila Jaggera a kadeřnice Evy Scuttsové. Od dětství miloval zpěv, působil v kostelním sboru, později byl ovlivněn zejména černošskými zpěváky jako Chuck Berry nebo Muddy Waters.

V roce 1962 založil spolu s Keithem Richardsem, Brianem Jonesem, Billem Wymanem a Charliem Wattsem kapelu The Rolling Stones. Manažer Andrew Loog Oldham vybudoval skupině image "zlých chlapců" jako kontrast k The Beatles. Nejslavnější období zažili "Stouni" v šedesátých letech, později se mnohokrát spekulovalo o rozpadu, zejména kvůli rozepřím mezi dvěma hlavními tahouny Jaggerem a Richardsem. Kapela však přežila, a tak mohla v roce 2004, byť již v pozměněném složení, oslavit 40 let na poli showbyznysu. Zatím poslední studiové album "A Bigger Bang" vyšlo v roce 2005.

Jako herec se Jagger představil na přelomu 60. a 70. let v dramatu PERFORMANCE a westernu o legendárním australském psanci NED KELLY. Jeho další působení na stříbrném plátně zahrnuje dokumentární a hudební snímky a záznamy koncertů nebo drobné role v jiných filmech. V roce 1995 Jagger založil společnost Jagged Films, která produkovala např. snímek ENIGMA (2001).

Jagger byl dvakrát ženatý, má celkem sedm dětí se čtyřmi různými ženami a je také již čtyřnásobným dědečkem. V roce 2003 byl princem Charlesem povýšen do šlechtického stavu.

pawleta

Herecká filmografie

2016 Rolling Stones: Havana Moon (koncert)
2011 Joschka und Herr Fischer - herec, a.z.
2008 Čistá práce
2001 Enigma
Muž z Elysejských polí
1997 Bent
1992 Freejack
1989 Simpsonovi (TV seriál)
1988 Moonwalker
1987 Running Out of Luck
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1978 The Rutles (TV film)
Wings of Ash: Pilot for a Dramatization of the Life of Antonin Artaud
1970 Cucumber Castle (TV film)
Ned Kelly
Představení
1969 Vzývání mého bratra démona

Dokumentární

2016 No Expectations the Murder of Brian Jones
Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America
2015 Amazing Grace
Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
Better Than the Original: The Joy of the Cover Version (TV film) - a.z.
Valokeilassa Atte Blom (TV film) - a.z.
2014 Hvězdy za železnou oponou
Život podle Václava Havla (TV film) - a.z.
2013 Americká 60. léta (TV seriál)
Muscle Shoals
Rolling Stones - Hyde Park 2013 (koncert)
12-12-12
20 Feet from Stardom
2012 Alexandra - Stimme der Sehnsucht: Der rätselhafte Tod eines Stars - a.z.
BB King: The Life of Riley
Crossfire Hurricane
Muddy Waters & Rolling Stones (koncert)
2011 Diana Vreeland: The Eye Has to Travel
George Harrison: Living in the Material World - a.z.
Love We Make, The
2010 Rolling Stones: Exile On Main Street
2009 Rock and Roll Hall of Fame Live: Sweet Emotion (koncert)
Už je to tady (koncert)
25 let Rokenrolové síně slávy (koncert)
2008 Rolling Stones (koncert)
Sedm epoch rocku (TV seriál)
2007 Manufacturing Dissent
Občan Havel
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
2004 Memoria del saqueo
2003 It's the Number One Party (TV film)
Mayor of the Sunset Strip
Rolling Stones: Tip of the Tongue
Rolling Stones: 4 Flicks (koncert)
Work of Director Michel Gondry, The (hudební videoklip)
2002 Rolling Stones: Just for the Record, The
2001 Andy Warhol - kompletní portrét (TV film)
Being Mick (TV film)
Concert for New York City, The (koncert)
Příběh pop music (TV seriál)
2000 It's Only Rock 'n' Roll
1999 Můj milovaný nepřítel
1998 Donald Cammell: The Ultimate Performance
1997 Rolling Stones: Bridges to Babylon Tour (koncert)
1996 Rolling Stones Rock and Roll Circus, The (koncert)
1995 Antologie Beatles (TV seriál) - a.z.
History of Rock 'N' Roll, Vol. 3, The (TV film)
History of Rock 'N' Roll, Vol. 5, The (TV film)
History of Rock 'N' Roll, Vol. 6, The (TV film)
Rock & Roll (TV seriál)
Rolling Stones: Stripped (koncert)
1994 Rolling Stones: Voodoo Lounge (koncert)
1993 Hollywood U.K. (TV seriál)
1991 Queen: The Days of Our Lives (TV film)
Rolling Stones na max (koncert)
1989 25x5: The Continuing Adventures of the Rolling Stones (TV film)
1987 Rolling Stone Presents Twenty Years of Rock & Roll (TV film)
X-Large (TV seriál)
1986 Jimi Plays Monterey
1985 Live Aid (koncert)
Ready Steady Go, Volume 2
1983 Ready Steady Go, Volume 1
1982 Břímě snů
Rolling Stones: Let's Spend the Night Together (koncert)
Scenes from the Life of Andy Warhol: Friendships and Intersections
1978 Rolling Stones - Some Girls: Live in Texas '78, The (koncert)
1973 Jimi Hendrix
London Rock and Roll Show, The
Rock-a-bye
Rolling Stones: Ladies and gentlemen (koncert)
Sound of the City: London 1964-73 - a.z.
1972 Cocksucker Blues
Umano non umano
1970 Gimme Shelter
1969 Popcorn
Stones in the Park, The (koncert)
1968 All My Loving (TV film)
Sympathy for the Devil
Voices
1967 Tonite Let's All Make Love in London
1966 Charlie je můj miláček
1964 T.A.M.I. Show, The

TV pořady

2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
Stars 2001 - Die Aids-Gala (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1997 Jobs for the Boys (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1968 Frost on Sunday (TV pořad)
1967 Our World (TV pořad)
1964 The Go!! Show (TV pořad)
Top of the Pops (TV pořad)
1963 Ready, Steady, Go! (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Rolling Stones: Doom and Gloom (hudební videoklip)
2011 Will. I. Am feat. Jennifer Lopez & Mick Jagger - T.H.E. (The Hardest Ever) (hudební videoklip)
2005 The Work of Director Mark Romanek (hudební videoklip)
2002 Best of Bowie, The (hudební videoklip)
1993 Bowie: The Video Collection (hudební videoklip)
1984 Video Rewind: The Rolling Stones' Great Video Hits (hudební videoklip)
1967 Beatles, The: A Day in the Life (hudební videoklip)

Producentská filmografie

2016 Vinyl (TV seriál)
Pilot (E01)
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna

Scenáristická filmografie

2016 Vinyl (TV seriál)
1987 Running Out of Luck
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace