foto

Athina Rachel Tsangari

  • nar. 2.4.1966 (50 let)
    Athény, Řecko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Athina Rachel Tsangariová (1966, Atény) je řecká režisérka, scenáristka a producentka. Její druhý film Attenberg (2010) byl uveden v soutěži benátského festivalu a za Řecko byl vyslán do boje o Oscara. Jako producentka se proslavila zejména prací na filmech Yorgose Lanthimose, včetně přelomového snímku Špičák (2009). Oba filmy mohlo v rámci sekce Mladý řecký film vidět i karlovarské publikum.

48. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

2013 Před půlnocí
1991 Slacker

TV pořady

2012 The Seventh Art (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2015 Chevalier
2012 Kapsle
2010 Attenberg
1994 Fit

Kameramanská filmografie

1994 Fit

Producentská filmografie

1994 Fit

Střihačská filmografie

1994 Fit

Zvukařská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace