foto

Ariana Grande

  • nar. 26.6.1993 (23 let)
    Boca Raton, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ariana Joan Grande (nar. 26. června 1994) se narodila a vyrůstala v Boca Raton na Floridě. Je napůl italského a sicilského původu. Její starší bratr je herec a producent Frankie Grande. Když byla Ariana malá, začala hrát v bývalém hraném divadlu Boca Raton Little Palm pro děti. O několik let později začala hrát v divadle Fort Lauderdale (FLCT).

V roce 2008 Ariana Grande ztvárnila roli Charlotte v muzikálu na Broadwayi jménem "13" za kterou získala cenu asociace National Youth Theatre Award. Než nastoupila do muzikálu, opustila střední školu, Severní Browardskou přípravnou školu.

Za nedlouhou dobu hrála roli Miriam v muzikálu Libre Kuba - první muzikál napsaný dítětem. Mimoto v tu dobu Grande vyučovala hudbu a tanec pro děti v Jižní Africe - "Broadway v Jižní Africe".

Zlom její kariéry nastal ale až v roce 2010, kdy dostala nabídku na ztvárnění role Cat Valentine na show kanálu Nickleodeon, Victorious (V JAKO VIKTORIE), kvůli které si musela přebarvit vlasy na červeno. Potom se nabídky hrnuly rychleji: dabing do WINX KLUBU nebo seriál ICARLY.

LentilleLily

Herecká filmografie

2016 Zoolander No. 2
2015 Scream Queens (TV seriál)
2013 Hurá na fotbal
Podrazák (TV film)
Sam & Cat (TV seriál)
2011 Snížek, bílý kožíšek
Winx Club (TV seriál)
2010 V jako Victoria (TV seriál)
7 Secrets with Victoria Justice (TV film)
2008 Battery's Down, The (TV seriál)
2007 iCarly (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)

Dokumentární

2012 Keenan Cahill - webová senzace

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nicki Minaj: My Time Again (TV pořad)
2015 American Music Awards (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Michael Buble's Christmas In New York (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
Total Ariana Live (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
48th Annual CMA Awards (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Radio Disney Music Awards (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 KARtv (TV pořad)
Nickelodeon's Worldwide Day of Play: Get Your Game On (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Ariana Grande - Break Free ft. Zedd (hudební videoklip)
Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace