foto

Seth Green

  • nar. 8.2.1974 (42 let)
    Overbrook Park, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jednatřicetiletý Seth Green se narodil učitelovi matematiky Herbovi Greenovi a matce umělkyni Barbaře Greenové. Herectví se Seth začal věnovat už v deseti letech, kdy se objevil po boku Jodie Fosterové v komediálním dramatu HOTEL NEW HAMPSHIRE. Herectví se tak začal věnovat naplno, ale přitom navštěvoval státní školu a věnoval se fotbalu.

V roce 1997 se Seth po třinácti letech herecké kariéry objevil v téměř třiceti filmech (převážně televizních), ale přitom ho skoro ještě nikdo neznal. Jenže v tom roce dostal nabídku na vedlejší roli v komedii ŠPIONÁTOR. Seth roli přijal a z filmu se stal hit (ve videopůjčovnách, v kinech propadl) a Seth se svou malou, ale nezapomenutelnou kreací syna Dr. Zlouna dostal do širšího povědomí. O rok později si zahrál v komedii POSLEDNÍ MEJDAN a objevil se i v menší úloze v thrilleru Tonyho Scotta NEPŘÍTEL STÁTU.

V následujícím roce si zahrál v hororové komedii RUKA ZABIJÁK, což sice propadlo v kinech, ale film si získal řadu příznivců (mezi které se hrdě řadím i já). Naopak velmi dobře se v kinech vedlo druhému dílu Špionátora s názvem AUSTIN POWERS: ŠPIÓN, KTERÝ MĚ VOJEL (snímek v USA vydělal přes 200 milionů, tedy čtyřikrát více než první díl). Následovala kratší herecká pauza a v roce 2001 se Seth objevil hned ve třech filmech, nejprve v katastrofálně nevydařeném snímku JOSIE A JEJÍ KOČIČKY, pak v průměrné romantické komedii ZLATÍČKA PRO KAŽDÉHO, kde se objevil po boku Julie Robertsové a dalších hvězd a na konci roku zazářil spolu s Rowanem Atkinsonem, Johnem Cleesem a dalšími skvělými herci v komedii MILIONOVÝ ZÁVOD.

V roce 2002 se objevil ve třetím díle Špionátora s názvem AUSTIN POWERS: GOLDMEMBER, o rok později dostal vedlejší roli v hitu LOUPEŽ PO ITALSKU a loni se objevil v prvním filmu, který se v tržbách spoléhal jen na něj. Jedná se o komedii NEKECEJ A PÁDLUJ, z čehož se vyklubal překvapivě také slušný hit, což dokazuje, že Seth se jen tak neztratí.

Jirka "Indiana" Vosátka

Herecká filmografie

2016 Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Holidays
Star Wars: Detours (TV seriál)
2015 Con Man (TV seriál)
Half-Shell Heroes: Blast to the Past (TV film)
Robot Chicken DC Comics Special 3: Magical Friendship (TV film)
Supermansion (TV seriál)
Wrestling Isn't Wrestling
2014 Identical, The
Pírkovo dobrodružství
Robot Chicken DC Comics Special II: Villains in Paradise (TV film)
Saber 3: Revenge of the Threesome
Strážci Galaxie
2013 Dads (TV seriál)
Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
Hurá na fotbal
Return of Return of the Jedi: 30 Years and Counting, The
Sexy Evil Genius
2012 Kyberválka (TV film)
Luke a jeho příběh
Robot Chicken: DC Comics Special (TV film)
Save the Supers (TV seriál)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Issues (TV seriál)
Máma mezi Marťany
2010 Family Guy Presents: It's a Trap
Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Team Unicorn (TV seriál)
Warren the Ape (TV seriál)
2009 Family Guy Presents: Something Something Something Dark Side
Star-ving (TV seriál)
Starý páky
Titan Maximum (TV seriál)
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
Sex Drive
Star Wars: Klonové války (TV seriál)
2007 Family Guy Presents: Blue Harvest
Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2006 Electric Apricot
Four Kings (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2005 Americký táta (TV seriál)
Dohazovač
Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story
Fur on the Asphalt: The Greg the Bunny Reunion Show (TV film)
Chirurgové (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
2004 Nekecej a pádluj!
Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Loupež po italsku
Party Monster
2002 Austin Powers - Goldmember
Greg the Bunny (TV seriál)
2001 Attic Expeditions, The
Flákači
Josie a její kočičky
Labutí trumpetka
Milionový závod
Rock Star 101
Zlatíčka pro každého
2000 Diary of a Mad Freshman
Tucker (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
Austin Powers: Špion, který mě vojel
Batman Beyond: The Movie (TV film)
Batman budoucnosti (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Pavučina lží
Ruka zabiják
100 Deeds for Eddie McDowd (TV seriál)
1998 Nepřítel státu
Poslední mejdan
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Austin Powers: Špionátor
Boys Life 2
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Temporarily Yours (TV seriál)
1996 Nezvaný host
1995 Černá klec
Real Ghosts (TV film)
Zápisky z podzemí
1994 Byrds of Paradise, The (TV seriál)
Nunzio's Second Cousin
1993 Akta X (TV seriál)
Arkáda
Day My Parents Ran Away, The (TV film)
Klíšťata
Strážce moře (TV seriál)
Ve vzduchu
1992 Double 0 Kid, The
1991 Good & Evil (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
Our Shining Moment (TV film)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Missing Parents
To (TV film)
Zesil to!
1988 Báječná léta (TV seriál)
Divided We Stand (TV film)
Krásná mimozemšťanka
Kšeft za všechny prachy
1987 Action Family (TV film)
Comic Strip, The (TV seriál)
Láska není v ceně
Zlaté časy rádia
Žraloci (TV seriál)
1986 Bývala jsem puberťák
1985 Charlie's Christmas Secret
I Want to Go Home (TV film)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
1984 Billions for Boris
Hotel New Hampshire

Dokumentární

2014 Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (TV film)
Out of Print
Sheik, The
2013 Dear Mr. Watterson
I Know That Voice
2011 Comic-Con Episode Four: A Fan's Hope
2010 Industrial Light & Magic: Creating the Impossible (TV film)
2009 His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (TV film)
Monty Python - málem pravda (TV seriál)
2006 50 Greatest Comedy Films, The (TV film)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
2001 Making 'Rat Race'
2000 Celebrity Profile: Jennifer Love Hewitt (TV film)
Playboy: The Party Continues (TV film)

TV pořady

2015 WWE Hell in a Cell (TV pořad)
2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Brian McKnight Show, The (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
2001 Wild Desk Ride (TV pořad)
2000 Poorman's Bikini Beach (TV pořad)
1999 Comedy Central's Canned Ham: The Dr. Evil Story (TV pořad)
1998 MTV Presents: Videos That Don't Suck (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Limp Bizkit - Break Stuff (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
2014 Secret Cabinet (TV film)
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2005 Robot Chicken (TV seriál)

Režijní filmografie

2012 Robot Chicken: DC Comics Special (TV film)
Saber 2: Return of the Body Wash
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2005 Robot Chicken (TV seriál)

Hudební videoklipy

2006 Straight Outta Lynwood (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(87)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace