foto

Halka Třešňáková

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Halka Třešňáková je z umělecké rodiny. Otec, známý písničkář Vlasta Třešňák a matka výtvarnice Marcela Třebická. Ve svých jedenácti letech v roce 1983 pod nátlakem okolností režimu emigrovala se svou matkou a bratry do Německa. Po revoluci se vrací zpátky do Československa. Vystudovala nově otevřenou Katedru nonverbálního divadla a komedie HAMU v Praze. Stala se přední uznávanou představitelkou alternativního pohybového divadla. Spolupracuje s profesionálními činoherními kluby jako pohybový poradce a choreograf.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2016 Kozy léčí (TV film)
Mars
Polednice
2015 Dechovka (divadelní záznam)
2014 Clona (TV seriál)
2012 Ve stínu
2009 Zoufalci
2005 Svatyně (studentský film)
2000 Best Before the End (studentský film)
Hlas v telefonu (studentský film)

Dokumentární

2013 Liebe Indigo
2009 Jan Hus - mše za tři mrtvé muže
2008 Efekt přihlížejícího (TV film)

TV pořady

2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace