foto

Tomáš Milostný

  • nar. Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Milostný (dříve Sýkora) se narodil v Brně. V roce 2015 se spolu s manželkou rozhodl přijmout jméno jeho dědečka Ivana Konstantina Milostného. Tomáš Milostný nejdříve vystudoval elektrotechniku a později na JAMU absolvoval v oboru činoherní herectví. Ihned po škole v roce 1999 byl uloven jako mladý elév do souboru Divadla Husa na provázku, kde působí doteď. Mezi jeho nejvýznamnější divadelní role patří například Smergakov v Bratrech Karamazových, Hugo Pludek v Zahradní slavnosti, Kubeš v Baladě pro banditu, Rogožin v Idiotovi, Švejk a mnoho dalších. Tomáš Milostný rád spolupracuje i s jinými divadly, mezi které mimo jiné patří Národní divadlo Brno, Stage Art, Divadlo Feste a Spolek sešlých. Díky svému příjemnému hlasu bývá obsazován také do rozhlasových her. Výrazněji se objevil ve filmech Kuličky (2008), Muži v říjí (2009), Sráči (2011), Ženy, které nenávidí muže (2011) a v seriálu Kancl (2014) a Bohéma (2016)... Říká se o něm, že se rád na jevišti svléká...

Herecká filmografie

Filmy

2013 Roznese tě na kopytech (TV film)
2012 Ženy, které nenávidí muže (TV film)
2011 Sráči (TV film)
2009 Muži v říji
Raskolnikov: jeho zločin a jeho trest (divadelní záznam)
2008 Kuličky

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Vyhrát za každou cenu (E05)
A přece se točí (E04)
další epizody (4)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Tabačka (E04)
Pytláci (E01)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Stín kapradiny (E01)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Vlast a národ (E11)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
2014 Kancl (TV seriál)
Vysoký tlak (E06)
Baltik (E05)
Lišky a slepice (E04)
další epizody (5)
2012 Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Nenávist (S02E05)

Dokumentární

2009 Cirkus Havel (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace