foto

Robert Geisler

  • nar. 1969
    Beroun, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je absolventem Střední průmyslové školy grafické. Od roku 1991 se podílí spolu s Markem Najbrtem a posléze i s Benjaminem Tučkem na divadelních a filmových projektech jako scenárista a příležitostný herec. Pracoval také jako art director časopisu Týdeník Televize a výtvarník pražského Divadla Na zábradlí.

Společně s dalšími autory zpracoval scénář k multimediálnímu literárnímu pásmu v pražské Viole nazvanému Večer Kniha Večer (1992) či k multimediální divadelní hře Výstřel, barva na mechu (1994), která se provozovala v pražském Divadle Rubín. S P. Klusákem a M. Najbrtem pokračoval i na dalších experimentech Balkóny (1994), Druhý výstřel (1995) a na Festivalu FAMU 95.

Hned dalšího roku se všichni tři zhostili scénářů multimediálních experimentů Akce člověk a Sedm splněných snů v Divadle Archa. V roce 1997 se vrátil ke spolupráci s D. Cíglerem, P. Klusákem a M. Najbrtem v humorném rozhlasovém pořadu Hausbót Bajkonur aneb Hodina pravdy.

V roce 1999 začíná spolupráce s Najbrtem a Tučkem v mnohadílné mystifikaci pro Českou televizi Kinetická encyklopedie všehomíra. Od té doby nerozlučná trojice tvůrců – kamarádů, kterým někteří novináři říkají The Dietls, vytvořila i dotáčky pro inscenaci brněnského HaDivadla Faust je mrtev a také realizovala sérii akcí a projekcí v pražském klubu Dobeška s názvem Biovideo.

Nejpodstatnější spolupráci vyvinula trojice tvůrců na úspěšném celovečerním hraném filmu Mistři (2004, Geisler je také autorem plakátu a výtvarné podoby DVD) a Protektor (2009) oceněného šesti Českými lvy (včetně sošek za nejlepší film a scénář). Je také spoluautorem scénáře seriálu z produkce HBO Terapie, jehož druhá řada se letos natáčí.

Jako příležitostný herec se uplatnil ve zmiňované Kinetické encyklopedii všehomíra, mihl se ve filmu Benjamina Tučka Děvčátko (2002), v pohádce Romana Vávry Čert ví proč (2003), seriálu Letiště (2007), Protektoru či Poutech (2009). Samostatně napsal několik divadelních textů jako např. Za úplňku (2006), Vymítač (2006), Narozeniny (2007) a Propadlo (2008) a je také autorem Deníku komparzisty, který je fiktivním popisem natáčení filmu Protektor.

Negativ s.r.o.

Scenáristická filmografie

2017 Kruanova dobrodružství
Svět pod hlavou (TV seriál)
2016 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba 2 (S02E11)
Diagnostika (S02E10)
Bílý kůň (S02E09)
Finančák (S02E08)
Číňan 2 (S02E07)
další epizody
Kancelář Blaník (TV pořad)
Mikuláš (S05E01)
熊猫获胜 ! (S04E14)
Milošt (S04E09)
Lítačka (S04E07)
Pandury (S04E06)
další epizody
Špekáček a Feferonka - Příběhy z lednice (TV seriál)
Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Finále (E08)
Souboj titánů: Steak (E07)
Souboj titánů: Rajská omáčka (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba (S01E12)
Leasing (S01E06)
Papírová pojišťovna (S01E02)
Večerní auto (S01E01)
Kancelář Blaník (TV pořad)
Tony is back (S04E01)
Chráněná dílna (S03E17)
Selfíčko s Gerem (S03E16)
Ráj hobbistů (S03E15)
Viróza Ovčáček (S03E14)
další epizody
2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
Štědrý sen (S02E13)
První máma (1) (S02E10)
Krtek a ku**a (S02E08)
Teambuilding (S02E01)
Chobotnice Jardy Jágra (S01E12)
další epizody
2013 Terapie II. (TV seriál)
2012 Polski film
2009 Protektor
2004 Mistři

TV pořady

2016 Luxus na talíři (TV pořad)
Vaříme s Mírou (TV pořad)

Herecká filmografie

2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Inventura (S01E09)
Kancelář Blaník (TV pořad)
Selfíčko s Gerem (S03E16)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Pouta
Protektor
2006 Letiště (TV seriál)
2003 Čert ví proč
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace