Reklama

Reklama

Sandra

Sandra

nar. 18.05.1962 (61 let)
Saarbrücken, Západní Německo

Biografie

Sandra Ann Lauren se narodila v hlavním a největším městě německé spolkové země Sársko ve znamení býka. Už od dětství se chtěla stát zpěvačkou a vystupovala na různých hudebních soutěžích. Úspěch se dostavil v roce 1976, když ji objevil hudební manažer George Romano a v roce 1979 se přidala k dívčímu triu Arabesque jako hlavní zpěvačka. V této době potkala svého budoucího manžela Michela Cretu. Doprovázel kapelu na jejich turné jako hráč na klávesy.

V roce 1984 založil Michel Cretu své nahrávací studio v Mnichově s názvem Data Alpha. Skupina Arabesque se rozpadla a Sandra se vydala na sólovou dráhu se svým hitem „I'll Never Be) Maria Magdalena“, který se stal „number 1“ ve 21 zemích. Následovaly další hity např. „Everlasting Love“, „Hi,Hi,Hi“, „Hiroshima“ atd.

Společně se Samanthou Fox, Sabrinou, Madonnou a C. C. Catch se stává sexsymbolem 80. let. V roce 1988 se vdala za Michela Cretu a přijala jeho příjmení. Přestěhovali se na španělský ostrov Ibiza, kde v roce 1990 vydávají album projektu Enigma. V roce 1995 se jim narodili dvojčata Sebastian a Nikita.

Sandra do dnešní doby vydala 10 studiových alb, 47 singlů a natočila 26 videoklipů. Po celém světě se prodalo více než 30 milionů desek a stala se nejúspěšnější německou zpěvačkou.

Tomáš "Trajektt" Troller

Herečka

Host

Reklama

Reklama