foto

Jan Lengyel

  • nar. 5.1.1980 (36 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 05. 01. 1980 v Praze. Ve svých osmnácti letech začal živnostensky podnikat v oboru výroby a distribuce filmových a televizních pořadů. Vystudoval kameru na Soukromé vyšší odborné škole filmové v Písku a souběžně se stále věnoval podnikání v tomto oboru. Živnostenské podnikání postupně přetransformoval do společnosti Pegasfilm s.r.o., jejímž je dnes jednatelem a majitelem. V současné době působí společnost ve třech zemích Evropy – v České republice, v Německu a na Slovensku, kde má své stálé pobočky. Stěžejními oblastmi činnosti Pegasfilmu jsou především produkční činnost, kinodistribuce, DVD distribuce, postprodukce, dabing, rental filmové a televizní techniky a další přidružené obory. Jan Lengyel se tak postupně začal věnovat také produkční, producentské a režijní práci. Jeho společnost Pegasfilm s.r.o. je podepsána pod stovkami reklamních a propagačních pořadů, dokumentárními filmy (např. Zapomenuté pohraničí, Cesta k sousedům a další), klipy, záznamy koncertů a představení, ale také pod hranými snímky jako Bastardi, Bastardi 2, Rekvalifikace nebo rozpracovaným snímkem Nelítostně, Dokonalý gentleman, Případ Leopolda Hilsnera či Válka havranů. Jako distributor v roce 2010 Jan Lengyel s Pegasfilmem obsadil desáté místo z 25 společností žebříčku českých filmových distributorů a v roce 2011 se posunul na místo osmé.

Jan "janosban" Lengyel

Producentská filmografie

2016 Hlasy
2013 Isabel
2011 Bastardi 2
2010 Bastardi

Režijní filmografie

2011 Bastardi 2

Zvukařská filmografie

2001 Boží soud (studentský film)

Dokumentární

2007 Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny (TV film)
Štíty království českého (TV seriál)

Herecká filmografie

TV pořady

2010 VIP zprávy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace