foto

Dragomir Mrsic

  • nar. 2.10.1969 (47 let)
    Prijedor, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dragomir Mrsic se narodil dne druhého října roku 1969 v Prijedor ve státě Bosna a Hercegovina. Je to především sportovec a herec švédsko-srbské národnosti, který je dobrým přítelem populárního herce Toma Cruise.

Ačkoliv mu bylo již více, než třicet šest let, rozhodl se Dragomir, že prorazí do filmového showbyznysu a zkusí své štěstí. Zpočátku měl skromnější plány a to se angažovat ve Švédsku, protože cítil, že tam je přeci jen filmografický průmysl na větší úrovni, než u něj v Bosně a Hercegovině.

Právě proto se objevil v roce 2005 ve švédském krimi-seriálu Wallander, za což sklidil obdiv publika. O rok později se tak objevil i ve filmu a to ve švédském mysteriózním thrilleru Exit (u nás překládaný pod názvem Východisko), kde si zahrál po boku dnes již světově známých herců švédského původu Madse Mikkelsena a Alexandera Skarsgårda.

Velký průlom se mu podařil až teprve nedávno a to v roce 2014, kdy se objevil v americkém hollywoodském velkofilmu inspirovaným knižní předlohou od japonského autora Hiroši Sakurazaka z prostředí blízké budoucnosti, v níž je planeta Země pod útoky mimozemské civilizace, Edge of Tomorrow.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

2017 För evigt trogen (TV seriál)
The Refugees
2016 Legend of Dark Rider
2014 Na hraně zítřka
2013 Bez hranic (TV seriál)
2012 Snadný prachy II
2010 Snadný prachy
2009 Wallander: Kuriren (TV film)
2007 Gangster
Leo
2005 Wallander (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace