foto

Petr Florián

  • nar. 5.11.1982 (33 let)
    Znojmo, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, moderátor, tanečník a zpěvák. Od mladistvého věku cítil že je jiný, plný energie snů a věděl, že jeho život nebude jednoduchý, ale ani obyčejný.

Již v raném věku se projevovali jeho empatické schopnosti, ochota pomáhat a snaha o lepší život lidí v jeho okolí, ale i cizích, proto se vydal na studia zdravotního bratra a stal se diplomovaným specialitou ve zdravotnictví. Těchto studií hojně využívá ve svém volném čase kdy se věnuje péči o starší, nemocné spoluobčany, kteří již nemají nikoho kdo by se o ně staral (agentura domácí péče Procare Medical).

Hereckou kariéru započal v Literárně dramatickém oddělení Znojemské základní umělecké školy, kde získal základy herectví, které využil pro přijetí do Vyšší odborné školy herecké v Praze (VOŠH), kde se mu dostalo profesionálního vzdělání a prvních větších zkušeností. S prvními prkny jež znamenají svět se setkal na pódiu Pidivadla, které je domovským divadle VOŠH. Následovala velká řada jevišť na kterých účinkoval a přinášel radost nejen diváků, ale i spoluhercům, kterým dodává pozitivní energi a náboj do představení.

Po i v průběhu jeho studií se začal objevovat na jevištích mnoha jiných divadel, kde získával mnohé zkušenosti. Divadla - Na prádle, Puls, Animáto, Fantiška Xavera Šaldy (Liberec), Vinohradské, v div. spolcích - Kulich, Minaret. V současné době působí v divadle A. Dvořáka (Příbram). V těchto divadlech jej diváci mohli vidět v dramatických kusech, komediích, ale i v muzikálech. Před filmovou kamerou debutoval ve snímku Boží duha, v roli revolučního gardisty. Následuje velká řada seriálových rolí, ve kterých září. Není mu cizí ani rozhlasová kariéra, kde využívá svých rétorických schopností, proto si jej mohli oblíbit i posluchači Českého rozhlasu.

Ve svém volném čase se mimo jiné věnuje také tréninkům v taneční skupině Unique, se kterou vystupuje.

Petr "COPolda" Polák

Herecká filmografie

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Sestřenka z Humpolce (E33)
2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Aplaus (TV film)
Obchoďák (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Ztráta (studentský film)
2008 Expozitura (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Boží duha (TV film)
Edith Piaf
Paní z Izieu (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace