foto

Holliday Grainger

  • nar. 1988
    Didsbury, Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Holliday Clark Grainger se narodila 27. března 1988. Pochází z anglického Didsbury, ale částečně je italského původu. Nyní Grainger žije se svou matkou Gian v Manchesteru. V letech 1999-2006 navštěvovala Parrs Wood High School a v roce 2007 začala se studiem Anglické literatury na University of Leeds. Díky vášni pro hraní se však nakonec rozhodla pro Open University.

S herectvím se poprvé setkala již v šesti letech v TV seriálu pro BBC ALL QUIET ON THE PRESTON FRONT. Od té chvíle se objevila v televizních seriálech jako CASUALTY, DOCTORS nebo DALZIEL AND PASCOE. Holliday se v mladém věku stala známou díky rolím ve Waterloo Road, Merlin nebo Where The Heart Is. V roce 2011 se proslavila v roli Lucrezie Borgia v seriálu THE BORGIAS po boku Jeremyho Ironse.

Kromě televizních seriálu ji můžeme vidět také v dramatu JANA EYROVÁ společně s Miou Wasikowski a Michaelem Fassbenderem nebo ve filmu BEL AMI s Robertem Pattisonem a Umou Thurman. V roce 2012 byla obsazena do menší role baronky Shilton v dramatu ANNA KARENINA.

V červnu 2011 získala roli Estelly ve filmu Mika Newella GREAT EXPECTATIONS po boku Jeremyho Irvina a Heleny Bonham Carter. Film byl promítán v Torontu na Mezinárodním filmovém festivalu 2012 a svou evropskou premiéru měl na filmovém festivalu BFI v Londýně. U nás jej můžeme vidět v kinech na začátku roku 2013.

Holliday hraje na klavír, dříve se účastnila lekcí gymnastiky a taekwonda a byla také žákyní v The Madeley School of Dancing.

Marie "Maya1234" Janáčová

Herecká filmografie

2016 Do posledního dechu
Tulip Fever
2015 Lady Chatterley's Lover (TV film)
Popelka
2014 Klub výtržníků
2013 Bonnie and Clyde: Dead and Alive (TV seriál)
2012 Anna Karenina
Miláček
Nadějné vyhlídky
Rachael
2011 Borgiové (TV seriál)
Jana Eyrová
2010 Any Human Heart (TV seriál)
Five Daughters (TV seriál)
Mimo podezření: Rudá Dahlia (TV seriál)
Stanley Park (TV film)
2009 Mladý Van Helsing (TV seriál)
Skautská příručka pro chlapce
Zevláci
2008 Dis/Connected (TV film)
Fairy Tales (TV seriál)
Merlin (TV seriál)
Royal Today, The (TV seriál)
2007 Bad Mother's Handbook, The (TV film)
M.I.High (TV seriál)
2006 Johnny and the Bomb (TV seriál)
New Street Law (TV seriál)
Robin Hood (TV seriál)
Waterloo Road (TV seriál)
2005 Báječná sedmička (TV film)
Illustrated Mum, The (TV film)
2004 No Angels (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
The Royal (TV seriál)
2002 Sparkhouse (TV film)
2001 Dalziel a Pascoe: Zdi mlčení (TV film)
2000 Doctors (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1997 Missing Postman, The (TV film)
Where the Heart Is (TV seriál)
1996 Roger and the Rottentrolls (TV seriál)
1994 All Quiet on the Preston Front (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace