foto

Gaspar Noé

  • nar. 27.12.1963 (52 let)
    Buenos Aires, Argentina
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gaspar Noé, který je autorem snímků Sám proti všem či Zvrácený, patří mezi nejprovokativnější francouzské režiséry současnosti. Jeho videoklip Protège-Moi pro skupinu Placebo nebyl pro svou sexuální otevřenost nikdy vysílán. Noé bývá spolu s Bruno Dumontem, Françoisem Ozonem či Catherine Breillatovou řazen do proudu nové extrémní francouzské kinematografie. Víc než francouzskými kolegy se však Noé nechává inspirovat tvorbou Stanleyho Kubricka. Typickým formálním rysem je pro něj střídání rychlých, až iritujících sekvencí s dlouhými statickými záběry.

Zdroj: Artcam

Režijní filmografie

2015 Love
2014 Short Plays
2012 7 dní v Havaně
2009 Vejdi do prázdna
42 One Dream Rush
2008 8
2006 Destricted
SIDA
2005 Eva
2002 Zvrácený
1998 Sám proti všem
Sodomites
1995 Une expérience d'hypnose télévisuelle (TV film)
1991 Carne
1987 Pulpe amère
1985 Tintarella di luna

Dokumentární

2002 Intoxication

Hudební videoklipy

2013 Applesauce (hudební videoklip)
We No Who U R (hudební videoklip)
2012 SebastiAn - Love in Motion (hudební videoklip)
2004 Protège-moi (hudební videoklip)
1999 Je suis si mince (hudební videoklip)
1996 Insanely Cheerful (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(172)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace