foto

Henrik Rafaelsen

  • nar. 7.6.1973 (43 let)
    Kristiansand, Vest-Agder, Norsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Za hlavní roli ve filmu Martina Lunda Henrik (Mer eller mindre mann) z roku 2012 si na filmovém festivalu v Karlových Varech odnesl cenu za Nejlepší mužský herecký výkon. Známý je také svými rolemi ve filmech Happy, Happy (Sykt lykkelig; Cena poroty za nejlepší zahraniční film – Sundance 2011) a Limbo (Limbo, 2010). Henrik vystudoval Divadelní akademii ve Stockholmu a objevil se v několika švédských filmech. Pracuje s řadou uznávaných dramatiků, jako je například Lars Norén, a vystupuje v představeních švédského Riksteatern a také divadla Stadsteatern ve Stockholmu.

Aerofilms

Herecká filmografie

2016 Fuglane
Pyroman
Welcome to Norway
2015 Frikjent (TV seriál)
2014 Náplava
Slepá
Struggle for Life (TV seriál)
2012 Henrik
Lilyhammer (TV seriál)
2011 Babycall
Skogens dyp
2010 Happy, Happy
Limbo
2009 Engelen
2007 Pět lží
2005 Izzat
Tommyho peklo
2003 De drabbade (TV seriál)
Number One (TV film)
2002 Elina
Spung (TV seriál)
1999 Ett litet rött paket (TV seriál)
1998 Ivar Kreuger (TV film)
S:t Mikael (TV seriál)
1997 Kärlek och hela alltihopa

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace