foto

Ellie Kemper

  • nar. 2.5.1980 (36 let)
    Kansas City, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ellie Kemper se narodila 2. května 1980 v Kansasu, jako Elizabeth Claire Kemper. Je známá především díky filmům 21 Jump Street (2012),  Ženy sobě (2011) a seriálu Kancl (2005).

Ellie Kemper je mladá nadějná herečka. Promovala v roce 2002 z angličtiny na Princentonské univerzitě. Následně studovala rok angličtinu na Oxfordské univerzitě. Zatímco byla na Princetonu, byla členkou Quipfire!, což je uznávaná improvizační komediální skupina, a také Princeton Triangle Club, putovní divadelní společnost hudební komedie.

Hrála pozemní hokej, ale později dala přednost divadlu a psaní. Psala pro satirické noviny "The Onion", a také pro "McSweeney'S", literární časopis, který založil Dave Eggers.

Její první významné herecká kariéra začala, když Ellie šla na konkurs rolí v seriálech Parks and Recreation (2009) a Kancl (2005). Do Parks and Recreation jí bohužel nevzali, ale do Kanclu ano. Přijala vedlejší roli  Erin Hannon, recepční/sekretářky která nahradila postavu Pam Beesly Halpert, kterou hraje Jenna Fischer. I když její postava byla původně určena pro čtyři epizody, producenti byli tak ohromeni, že Ellie Kemper dál hrála po celou šestou sezónu.

Stejně jako Amy Poehler a další osobnosti ze Saturday Night Live (1975) občas vystupuje v divadle na Manhattanu, kde se konají improvizační komediální show.

Další úspěchy pro Ellie jistě čekají. Další role, kterou obdržela je pro seriál od televize Netflix Unbreakable Kimmy Schmidt (2015). Seriál zatím sklízí dobrý ohlas.

Ellie ani v soukromém životě nezahalí. V roce 2011 oznámila v Show Conana O'Briena, že je zasnoubená se spisovatelem Michaelem Komanem. Jejich manželství trvá dodnes.




Ble.Ble

Herecká filmografie

2016 Tajný život mazlíčků
2015 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
We Bare Bears (TV seriál)
2014 Laggies
Sex Tape
They Came Together
2013 Sofie První (TV seriál)
Z cizího krev neteče
2012 The Mindy Project (TV seriál)
21 Jump street
2011 NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Office: The Girl Next Door, The (TV seriál)
Ženy sobě
2010 Dostaň ho tam
Odnikud někam
Office: The Mentor, The (TV seriál)
Office: The 3rd Floor, The (TV seriál)
2009 Důležité věci s Demetrim Martinem (TV seriál)
Mystery Team
Office: Subtle Sexuality, The (TV seriál)
Potápěč
Raaaaaaaandy! (TV seriál)
2005 Kancl (TV seriál)

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
In Bed with Joan (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace