foto

Tom Mison

  • nar. 23.7.1982 (34 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tom Mison je anglický divadelní a filmový herec a scénárista. Vystudoval Webber-Douglasovu akademii dramatických umění v Londýně, kde se seznámil se svým dobrým přítelem, hercem Rupertem Friendem.

Spolu s Friendem pracoval na krátkometrážních filmech The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothersa Steve, ve kterých si zahrál po boku Keiry Knightley.

Misona jsme mohli vidět například jako Bingleyho v seriálu Lost in Austen z roku 2008 nebo po boku Emily Blunt a Ewana McGregora v Lovu lososů v Jemenu z r. 2011.

V současné době ho můžeme vídat v seriálové adaptaci slavné knihy Washingtona Irvinga Sleepy Hollow, kde ztvárňuje hlavní postavu Ichaboda Cranea.

G..

Herecká filmografie

Filmy

2013 Jadoo
2012 Stars in Shorts
2011 Jeden den
Lov lososů v Jemenu
2010 Steve
2009 Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers, The
2006 Entente cordiale, L'
Heroes and Villains
Venuše
2005 Tajuplný ostrov (TV film)
Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets, A (TV film)

TV seriály

2017 Ospalá díra (TV seriál)
Freedom (S04E13)
Tomorrow (S04E12)
The Way of the Gun (S04E11)
další epizody (13)
2016 Ospalá díra (TV seriál)
Ragnarok (S03E18)
Delaware (S03E17)
Dawn's Early Light (S03E16)
další epizody (10)
2015 Ospalá díra (TV seriál)
Novus Ordo Seclorum (S03E08)
The Art of War (S03E07)
This Red Lady from Caribee (S03E06)
další epizody (15)
2014 Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Máma (S02E09)
další epizody (14)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Golem (S01E10)
Útočiště (S01E09)
Nekromant (S01E08)
další epizody (10)
2012 Konec přehlídky (TV seriál)
2008 Hercule Poirot (TV seriál)
Třetí dívka (S11E03)
Lost in Austen (TV seriál)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
2006 The Amazing Mrs Pritchard (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
2003 New Tricks (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace