foto

Jan Bubeníček

  • nar. 7.3.1976 (40 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval katedru animované tvorby, se specializací na klasickou animaci, pod vedením Břetislava Pojara. V rámci studia vytvořil několik úspěšných krátkých filmů: jeho první kreslený film NA DRAKA získal na Festivalu FAMU v roce 1998 1.cenu v kategorii animace a zároveň i cenu diváků; snímek TŘI FUOVÉ byl vybrán na přehlídku deseti mladých evropských talentů Kodaku na filmovém festivalu v Cannes v roce 2001. Studium zakončuje snímkem PIRÁT, který byl oceněn nejen doma, ale i v zahraničí (cena za nejlepší režii na Dahlonega film festivalu v USA 2002). Režíruje také černobílý sci-fi videoklip k jednomu z prvních hitů skupiny Kryštof COSMOSHOP. Poté na nějaký čas opouští samostatnou tvorbu a věnuje se 3D animaci v postprodukčním studiu UPP. Podílí se také na vzniku celovečerního animovaného filmu ALOIS NEBEL jako supervizor pro vizuální efekty. V roce 2009 se opět vrací k práci na samostatných projektech. Takže se snad můžeme těšit na zhruba pětiminutový snímeček NA DRAKA 2 (tentokrát v 3D animaci) a také na středometrážní film ANTONIO CACTO DE LA TEBAIDA MORTIFERA, kde má být 3D animace kombinována s hranou akcí.

Juvelino "juvelinokivi" Kivi

Režijní filmografie

2016 Smrtelné historky
2002 Pirát
2001 Tři Fuové
2000 Huráá na princeznu! (studentský film)
1998 Ludvíkova hlídka (studentský film)
1997 Na draka (studentský film)

Hudební videoklipy

2001 Kryštof: Cosmoshop (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace