foto

Seth Meyers

  • nar. 28.12.1973 (42 let)
    Bedford, New Hampshire, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seth Meyers je americký herec, scénárista, komik a moderátor. Má mimo jiné i české předky. Promoval na Northwestern University, kde začal svoji kariéru komika v improvizovaných skečích.

V roce 2001 se Seth Meyers připojil k ansámblu SATURDAY NIGHT LIVE, kde ztvárnil řadu rolí parodujících známé osobnosti či populární postavy jako je princ Charles, Tom Cruise, Hugh Grant nebo Ron Weasley. Postupem času se vypracoval na hlavního scénáristu SNL a od roku 2004 moderuje pravidelné parodické zpravodajství Weekend Update.

Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 2004 po boku Johna Cho v komedii SEE THIS MOVIE. Následovaly role ve filmech CESTA DO STŘEDU ZEMĚ, RANDE NA JEDNU NOC nebo ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.

Od února 2014 Seth střídá Jimmyho Fallona na pozici moderátora Late night, Fallon přebírá moderátorské křeslo Jay Lena v The Tonight Show.

V roce 2013 se Seth Meyers oženil se svou dlouholetou partnerkou, právničkou Alexi Ashe. Jeho mladší bratr Josh Meyers je také herec.

Kačka "kackulka" Svobodová

Herecká filmografie

2013 Awesomes, The (TV seriál)
2012 Secret Policeman's Ball, The (divadelní záznam)
2011 Billy v ulicích (TV seriál)
Nechápu, jak to dokáže
Šťastný Nový rok
2009 Jarní prázdniny
2008 Cesta do středu Země
Rande na jednu noc
2006 Hledáme Ydol
2005 Adventures of Big Handsome Guy and His Little Friend, The
Perception
2004 See This Movie
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)

Dokumentární

2015 Live From New York!
Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2012 12-12-12: The Concert for Sandy Relief (koncert)
2010 Saturday Night

TV pořady

2015 An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Nantucket Film Festival's 2nd Comedy Roundtable (TV pořad)
2012 Betty White's 90th Birthday: A Tribute to America's Golden Girl (TV pořad)
Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 Saturday Night Live: Weekend Update Thursday (TV pořad)
2007 Jak si vybrat správné šaty (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2004 Saturday Night Live: The Best of Christopher Walken (TV pořad) - a.z.
2003 Saturday Night Live Weekend Update Halftime Special (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2015 Documentary Now! (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace