Reklama

Reklama

Gil Delamare

Gil Delamare

nar. 14.10.1924
Paříž, Île de France, Francie

zem. 31.05.1966 (41 let)
Bobigny, Seine-Saint-Denis, Francie

Biografie (1)

Gil Delamare patří dnes již k legendám francouzských filmových kaskadérů, jeho slávu přiživuje především předčasná tragická smrt přímo při natáčení. Narodil se v Paříži a pocházel ze starobylé, ovšem nijak významné šlechtické rodiny, jeho celé jméno znělo Gilbert Yves de La Mare de Villenaise de Chenevarin. Původně studoval práva, ale ve dvaceti letech odešel k cirkusu, kde se začal prosazovat jako akrobat. S filmaři se setkal poprvé v roce 1949, kdy produkce… (více)

Zajímavosti (4)

Fantomas (1964)

  • Rémy Julienne, francouzský motokrosový šampion z roku 1957, byl v roce 1964 najat Gilem Delamarem (známým kaskadérem a koordinátorem speciálních efektů), aby během závěrečné honičky předvedl kaskadérské kousky na motorce a předjel Jeana Maraise (Fantomas). Většinu kaskadérských kousků si však herec dělal sám. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Fantomas (1964)

  • Louis de Funès (komisař Juve) nechtěl vypadat fyzicky méněcenný než Jean Marais (Fantomas), a tak skočil z mostu do jedoucího vlaku. Kaskadérský kousek, který řídil Gil Delamare, proběhl bez nehod. Během scény, kdy je zavěšen na jeřábu nad Paříží, se však zranil. Přestože se nacházel pouze jeden metr nad zemí, některé nervové kmeny, které se tímto dlouhým visením protáhly, způsobily ochrnutí ramenních svalů. Trvalo několik let, než se herci vrátily některé z jeho schopností. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Reklama