foto

Scott Mescudi

  • nar. 30.1.1984 (32 let)
    Shaker Heights, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kid Cudi (vlastným menom Scott Ramon Seguro Mescudi) sa narodil 30.1.1984 v Shaker Heights, v Ohiu, USA. Narodil sa do domácnosti maliara bytov, ktorý bol mexického pôvodu. Jeho matka je Afroameričanka a pracuje ako učiteľka. Keď mal Scott jedenásť, jeho otec zomrel na rakovinu čo ho údajne výrazne ovplyvnilo pri tvorbe hudby. Rok študoval herectvo na University of Toledo, avšak neskôr ho zo školy vyhodili.

Jeho hudobná kariéra je úzko spätá s raperom Kanye Westom, s ktorým nahral album "808s & Heartbreak". Zároveň s Kanyem pracoval i na svojom debutovom albume, ktorý vyšiel v roku 2008 a niesol názov "A Kid Named Cudi". Jeho hudobný štýl sa dá definovať ako electro-hop alebo alternatívny hip-hop.

V roku 2009 vydal singel "Day 'n' Nite", ktorý ho výraznejšie preslávil a zaistil mu výraznú popularitu. V tomto čase má na svojom konte 6 albumov a jeden mixtape. Je držiteľom dvoch cien Grammy a jednej Urban Music Award.

toi-toi

Herecká filmografie

2016 Killing Hasselhoff
Vincent-N-Roxxy
2015 James White
Meadowland
Vincentův svět
2014 Ever After, The
Need for Speed
Two Night Stand
Tým Škorpion (TV seriál)
2013 Brooklyn Nine-Nine (TV seriál)
Goodbye World
2012 Cruel Summer
2011 Maniac
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Snoop Dogg a hosté (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
Ulalume: Howling at New Moon (TV pořad)
VEVO Go Shows (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Kid Cudi ft. Kanye West - Erase Me (hudební videoklip)
Memories (hudební videoklip)
Soundtrack 2 My Life (hudební videoklip)
2009 Kanye West ft. Kid Cudi - Welcome To Heartbreak (hudební videoklip)
2008 Day 'n' Nite (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2011 Maniac

Hudební videoklipy

2010 Kid Cudi ft. Kanye West - Erase Me (hudební videoklip)
Memories (hudební videoklip)
Soundtrack 2 My Life (hudební videoklip)
2008 Day 'n' Nite (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace