foto

Benedikt Erlingsson

  • nar. 31.5.1969 (47 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Benedikt Erlingsson (1969), cenami ověnčený autor a herec, patří k nejuznávanějším islandským divadelním režisérům posledních deseti let. Domácím divákům se vryl do paměti coby spoluscenárista a herec v komediálním seriálu Blood Brothers. Znám je i z filmu Larse von Triera Kdo je tady ředitel? (2006). Po ceněných krátkých filmech natočil celovečerní debut O koních a lidech, který zdobí ani zdaleka nekončící extrémně bohatá festivalová kariéra. Ceny: nejlepší film v soutěži New Directors (San Sebastián), nejlepší režisér (Tokio), Velká cena poroty (Les Arcs), nejlepší debut (Tallin), Cena diváků (Tromsø) a mnoho dalších.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

2011 Heimsendir (TV seriál)
Vulkán
2009 Circledrawers (TV film)
2008 Vyšší vliv
2007 Næturvaktin (TV seriál)
Skaup (TV film)
Skröltormar
2006 Kdo je tady ředitel?
2004 Ørnen: En krimi-odyssé (TV seriál)
2003 Njálssaga (TV film)
2002 Litla lirfan ljóta
2001 Mit liv som Bent (TV seriál)
Smích racků
1998 Dansinn
1997 Fóstbræður (TV seriál)
1995 Slzy z kamene

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace