foto

James Hong

  • nar. 22.2.1929 (87 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hong se narodil v Minneapolis, Minnesota. Jeho otec, Frank W. Hong, emigroval z Hong Kongu přes Kanadu do Chicaga, byl majitelem restaurace. Hong ale zpočátku studoval v Hong Kongu a poté se vrátil zpět do USA ve věku deseti let. Vystudoval stavební inženýrství na univerzitě v jižní Kalifornii, ale později ho vyškolil v oboru herectví Jeff Corey. Hong, přezdívaný "Jimmy" byl silničním inženýrem jedenáct a půl let. Ukončil inženýrsktví a začal provozovat herectví na plný úvazek.

Jaho kariéra v showbyznisu začala roku 1950, kdy předaboval soundtracky několika asijských filmů, včetně japonského filmu Godzilla, King of the Monsters z roku 1956. Hong byl jedním ze zakladatelů první asijské divadelní organizace v Americe.

Hrál v řadě filmů a televizních show. Mnohokrát zván jako host v seriálu KUNG FU. Nejvíce známý je jako nesmrtelný čarodějník ve snímku VELKÉ TRABLE V MALÉ ČÍNĚ. Hong také propujčil hlas Daolongu Wongovi, zlému průvodci v "Jackie Chan Adventures v hlas Chi Fua v Disneyho "Mulan". V poslední době hraje spíše role starých kung fu mistrů. Naposledy se objevil v BALLS OF FURY, KUNG FU PANDA a v DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ.

Elvyn George "Ignus.cz" Badelita

Herecká filmografie

2017 Patriot Act
2016 Fortune Cookie
Kung Fu Panda: Secrets of the Scroll
Kung Fu Panda 3
2015 Beast Mode
Better Criminal
Supermansion (TV seriál)
Xi you ji zhi da sheng gui lai
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
The Lost Medallion: The Adventures of Billy Stone
2012 First Family, The (TV seriál)
Junk
Safe
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
Kung Fu Panda 2
Trinity Goodheart (TV film)
2010 How to Make Love to a Woman
Kung Fu Panda slaví svátky (TV film)
2009 Archer (TV seriál)
Jsem v kapele (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
2008 Den, kdy se zastavila Země
Kung Fu Panda
2007 Klídek, Scooby-Doo!
Skóruj!
Souboj s Démonem
Šanghajský polibek
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Vánoční štěstí (TV film)
2006 Bezva jízda (TV film)
Coming Attractions
Dračí kletba (TV film)
Exit 38
One Night with You
2005 American Fusion
Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Choose Your Own Adventure: The Abominable Snowman
2004 Forbidden Warrior
Latin Dragon
Sucker Free City (TV film)
Zúčtování
2003 Pray Another Day
2002 Biggest Fan, The
Idol
2001 Duch podsvětí
Taurus (TV film)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
Umění boje
1999 Skandální chování
Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
1998 Breakout
Broken Vessels
Čarodějky (TV seriál)
G2
Legenda o Mulan
1997 Catherine's Grove
Rudý labyrint
Spawn (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Infinity
Klub tajných agentů
Krvavý sport II.: Konfrontace
Krvavý sport 3
South Beach Academy
1995 Cyber Bandits
Gladiator Cop
Guns and Lipstick
Lháři
Operace Slon
Pancéřová holka
Podraz na druhou (TV film)
1994 Femme Fontaine: Killer Babe for the C.I.A.
Muž stínu
Přátelé (TV seriál)
Silent Fury
Zemři se mnou (TV film)
1993 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
L.A. Goddess
Merlin
Operace Zlatý Fénix
Waynův svět 2
1992 Body Trouble
Orlí spáry
1991 Goodbye Paradise
Ideální zbraň
Lordi zločinu
Něco tomu chybí
Tajemná schůzka
1990 Bethune: The Making of a Hero
Dračí souboj
Dva Jakeové
Last Flight Out (TV film)
Podfukáři (TV film)
Projekt Shadowzone
To je ale teplo!
1989 Bratrstvo růže (TV seriál)
Jitters, The
Karen Carpenter Story, The (TV film)
Rocket Boy, The (TV film)
Tango a Cash
Vineyard, The
Zajatkyně krutosti
1988 Daňová sezóna
Hot to Trot
Leap of Faith (TV film)
Mrtvý bod
Splněné přání
1987 Černá vdova
Čínská dívka
Harry's Hong Kong (TV film)
Pomsta šprtů 2: Šprti v ráji
1986 Velké nesnáze v Malé Číně
Zlaté dítě
1985 Blade in Hong Kong (TV film)
1984 Hunter (TV seriál)
Nezvěstní v boji
Ninjova nadvláda
1983 A-Team (TV seriál)
China Rose (TV film)
This Is the Life (TV seriál)
U konce s dechem
1982 Ano, Giorgio
Blade Runner
Letter, The (TV film)
Marco Polo (TV seriál)
1981 Je to fajn
Pravdivé zpovědi
1980 Hustler of Muscle Beach, The (TV film)
Připoutejte se, prosím!
Return of Frank Cannon, The (TV film)
1979 Blízcí příbuzní
Mandrake (TV film)
When Hell Was in Session (TV film)
1978 Dr. Scorpion (TV film)
Jdi, řekni Spartským
My Husband Is Missing (TV film)
Poslední správný chlap (TV film)
1977 Bethune (TV film)
Největší milovník
Panic in Echo Park (TV film)
1976 Cesta ke slávě
Jigsaw John (TV seriál)
Únos naruby
1975 Khan! (TV seriál)
Switch (TV seriál)
1974 Čínská čtvrť
Dynamite Brothers
China Girl
Judge Dee and the Monastery Murders (TV film)
Missiles of October, The (TV film)
1973 Pueblo (TV film)
Sunshine (TV film)
1972 Carey Treatment, The
Kung Fu (TV film)
1971 Earth II (TV film)
Forgotten Man, The (TV film)
Tattered Web, A (TV film)
Vanished (TV film)
1970 Colossus: The Forbin Project
Havajané
1968 Bamboo Saucer, The
1966 Destination Inner Space
Family Affair (TV seriál)
Iron Horse (TV seriál)
One Spy Too Many
Strážní loď Sand Pebbles
1965 Ďábelský bacil
Tak jde čas (TV seriál)
The Wackiest Ship in the Army (TV seriál)
1961 Flower Drum Song
1960 Gasu ningen dai ichigo
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
Blood and Steel
Hrstka statečných
1957 Battle Hymn
Čínská brána
The New Adventures of Charlie Chan (TV seriál)
1956 Probuzená zkáza
1955 Je krásné lásku dát
Krvavá cesta

Dokumentární

2008 Man of a Thousand Faces
2007 Fashion Forward: Wardrobe and Styling
Hollywood Chinese
Nebezpečné dny: Jak se točil Blade Runner
2000 On the Edge of 'Blade Runner' (TV film)
1995 Hvězdy bojových umění

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace