foto

Kristanna Loken

  • nar. 8.10.1979 (36 let)
    Ghent, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

180 cm vysoká blonďatá kráska se narodila v New Yorku, ale kořeny má v Norsku. Od 15-ti let se aktivně věnovala modelingu a v tomto oboru se vypracovala mezi absolutní špičku. Brzy začala také koketovat s herectvím a byla k vidění v mnoha seriálech a nezávislých filmech, většinou nevalné úrovně.

Jako herečka na sebe poprvé výrazněji upozornila rolí zlodějky Taji v béčkové, avšak populární televizní sérii NA ŽIVOT A NA SMRT. Největším dosavadním úspěchem pak byla úloha zabijácké terminátorky T-X ve 170-ti miliónovém akčním sci-fi blockbusteru TERMINÁTOR 3: VZPOURA STROJŮ, kde svedla na plátně souboj se samotným Arnoldem Schwarzeneggerem a přestože i tentokrát zde uplatnila spíše fyzický vzhled, než nějaké nadání, kladně se zapsala do fanouškovského povědomí.

Většinu kariéry má stále před sebou, zatím ovšem od své průlomové role opět sklouzla spíše do béčkových a televizních vod. Jednu z hlavních postav ztvárnila v koprodukčním fantasy německého filmaře Uli Edela KRÁLOVSTVÍ PRSTENU. V poslední době rovněž hodně spolupracuje s nechvalně proslulým režisérem Uwe Bollem (BLOODRAYNE, VE JMÉNU KRÁLE). Zajímavosti: - Kristanna je vegetariánka. - Kvůli úloze ve třetím Terminátorovi nabrala patnáct kilogramů svalové hmoty a musela se učit izraelské bojové umění krav maga. - Její otec se živí jako spisovatel a scénárista. - Bulvární média často spekulují o její bisexualitě, od roku 2008 je ovšem řádně vdaná.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

2016 Beyond the Game
2014 Black Rose
Hunting the Phantom
Mercenaries: Speciální komando
2013 Fighting for Freedom
Likvidátoři
Město vrahů
2011 Legend of Awesomest Maximus, The
S.W.A.T.: Pod palbou
2010 Pouta, která svazují (TV film)
2009 Darfur
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Ve jménu krále
2006 Lime Salted Love
2005 BloodRayne
2004 Království prstenu (TV film)
Láska je Láska (TV seriál)
2003 Terminátor 3: Vzpoura strojů
2002 Panika ve vzduchu
2001 Gangland
2000 D.C. (TV seriál)
1998 Na život a na smrt (TV seriál)
1997 Academy Boyz
Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
1996 Aliens in the Family (TV seriál)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Unhappily Ever After (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2007 Bloodsucking Cinema (TV film)
2002 HypaSpace (TV seriál)

TV pořady

2012 Eric Andre Show, The (TV pořad)
2009 ACME Saturday Night (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace