foto

Sheridan Smith

  • nar. 25.6.1981 (35 let)
    Epworth, Severní Lincolnshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britská herečka a zpěvačka Sheridan Smith se narodila 25. června 1981 v Epworthu, Anglii. Bratr Julián zemřel ve věku teenagera, bratr Damien je starší o šest let, hraje na kytaru se svou kapelou. Vlivem muzikálních rodičů začala tančit od svých čtyř let, od sedmi zpívala, ve čtrnácti debutovala na divadle. Objevila se v mnoha hvězdných divadelních rolích jako Červená Karkulka nebo Dorotka v Čaroději ze země Oz. Vystudovala South Axholme Community School obor scénické umění. V letech 1995-2001 byla členkou The National Youth Music Theatre v Londýně a účinkovala v muzikálu Bugsy Malone, Into the Woods, Shakespearově Zkrocení zlé ženy nebo muzikálové verzi Pravá blondýna, kdy ji kritika vyzdvihla nad filmovou Reese Witherspoon. Za své výkony byla mj. několikrát odměněna významnou cenou Laurence Oliviera.

Do televizního a filmového světa vstoupila prostřednictvím populárního, cenou BAFTA oceněného sitcomu THE ROYLE FAMILY (1998) jako přítelkyně Antonyho Emmy. Dlouhodobě působila v nekonečném sitcomu TWO PINTS OF LAGER AND A PACKET OF CRISPS (2001) postupně jako Johnyho přítelkyně, manželka i vdova. Časem vystřídala nespočet seriálových rolí, včetně speciálů, které tvoří těžiště jejích filmových aktivit. V roce 2010 byla mentorem v talentové soutěži Over the Rainbow a hostem v BBC pořadu The One Show, angažuje se rovněž v rádiovém vysílání. V jednom z prozatím mála filmů VRTĚTI ŽENOU (2011) se předvedla v kontroverzní roli léčené hysteričky. Ve filmové adaptaci novely Daphne du Maurier THE SCAPEGOAT (2012) kolem korunovace a příběhu dvou zcela odlišných mužů, kteří mají společnou pouze tvář, ztvárnila roli Niny. V thrilleru TOWER BLOCK (2012) získala roli Becky asistující Jacku O'Connellu v boji o pomstě a přežití. V režijním debutu Dustina Hoffmana QUARTET (2012) vystoupí po boku herecké jmenovkyně Maggie Smith. Aktuálně si užívá natáčení zajímavé role Charmian, manželky Ronnieho Biggse, v chystané sérii MRS BIGGS o skutečných událostech kolem Velké vlakové loupeže v roce 1963.

Sheridan byla ve vztahu s anglickým hercem Jamesem Cordenem, poté po deseti letech přátelství se skotským hercem Rossem McCallem, ale byl to typický vztah na dálku a brzy se rozpadl. Herečka vlastní byt se zahradou v Londýně, který sdílí s partou přátel a smečkou psů. Ráda se vrací do svého domova, kde ji čeká výborná maminčina domácí strava. Kromě klábosení s přáteli a fanoušky ráda řídí své auto. Osobní citát: „Před vystoupením jsem tak nervózní, že si začnu kousat nehty. Když jsem ale na místě, líbí se mi to. Je geniální vidět radost na tvářích lidí.“

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Galavant (TV seriál)
Giants vs. Dwarves (S02E05)
Lovec: Zimní válka
2015 Black Work (TV seriál)
C Word, The (TV film)
2014 Cilla (TV seriál)
7.39, The (TV film)
2013 Dates (TV seriál)
Harry Hill Movie, The
Powder Room
The Widower (TV seriál)
2012 A Fantastic Fear of Everything
Kvartet
Mrs Biggs (TV seriál)
Mr. Stink (TV film)
The Scapegoat
Tower Block
2011 How to Stop Being a Loser
Vrtěti ženou
2010 Accused (TV seriál)
Chekhov Comedy Shorts (TV seriál)
Little Crackers (TV seriál)
2008 Defunct
Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
2007 Benidorm (TV seriál)
Gavin & Stacey (TV seriál)
2006 Grownups (TV seriál)
2005 Love Soup (TV seriál)
2003 Eyes Down (TV seriál)
Mile High (TV seriál)
The Royal (TV seriál)
2002 Blood Strangers (TV film)
2001 Hawk (TV film)
Two Pints of Lager and a Packet of Crisps (TV seriál)
2000 Anchor Me (TV film)
Doctors (TV seriál)
Fat Friends (TV seriál)
Peaches
1999 Always and Everyone (TV seriál)
Dark Ages (TV seriál)
Holby City (TV seriál)
Manželky a dcery (TV seriál)
1998 Royle Family, The (TV seriál)
1997 Jonathan Creek (TV seriál)
Where the Heart Is (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)

TV pořady

2015 Bear Grylls: Mise přežití (TV pořad)
National Television Awards 2015 (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2004 Lenny Henry Show, The (TV pořad)
The Paul O'Grady Show (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1990 Stars In Their Eyes (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2010 Little Crackers (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace