foto

Carmen Mayerová

  • nar. 11.9.1944 (72 let)
    Trutnov, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Carmen Mayerová se narodila 11.9.1944 v Trutnově. Je manželkou herce Petra Kostky. Po své mamince, která pocházela z baleárského ostrova Mallorca, je španělské národnosti. Její matka Antonia Mar Torell Mir byla vdaná za malíře Karla Mayera. Carmen od malička poslouchala vážnou hudbu, hrála na klavír a chodila do baletu. Ve dvanácti letech dokonce sestavila vlastní baletní program, na který jí maminka ušila krásné šaty. Jméno dostala podle hrdinky Bizetovy opery.

Ve škole se jí poměrně dobře dařilo. Chtěla dál studovat, ale nevzali ji na jedenáctiletku. Údajně za tím byl špatný kádrový posudek. A tak se rozhodla být herečkou. Se souhlasem svých rodičů odjela k divadlu v Hradci Králové. Carmen se v divadle předvedla a byla přijata. Nejdříve dostávala malé role a postupně se vypracovala k větším. Objevila se jako Viola v Shakespearově Večeru Tříkrálovém. Na základě této role dostala nabídku od Městských divadel pražských.

Nabídka od Městských divadel pražských přišla právě včas. V té době se rozváděla se svým prvním manželem. S malou dcerou Kateřinou se přestěhovala do Prahy. Zamilovala se do svého kolegy Petra Kostky, jehož první žena tagicky zahynula při autonehodě. Herec si vzal dvě malé dcery k sobě. O několik let později se jim narodila další holčička Tereza (dnes také herečka a moderátorka). Carmen s Terezou i vystupuje. V Městských divadlech pražských byla v angažmá do roku 1991 a zazářila v muzikálu Hello Dolly. Nyní vystpuje v divadle v Mladé Boleslavi.

Herečka nedá dopustit na svou velkou rodinu. Dodnes se přátelí se svým bývalým manželem a jeho novou ženou. Říká o sobě, že je nejspokojenější babičkou na světě.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

2016 Strašidla
2014 Bastardi (TV seriál)
2012 Bastardi 3
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Skokan (S03E09)
Tizian (S03E08)
Dědic (S03E05)
Pamlsek (S03E03)
další epizody
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Šťastné konce (S01E86)
Pleteš mi hlavu (S01E72)
Klidně si sáhněte (S01E46)
Co je s Kamilou? (S01E35)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Chlap k nakousnutí (S01E21)
U mě jsi doma (S01E20)
Pořádně si zakřičte (S01E17)
Dej mi čas (S01E16)
Miluji tě, Kamilo (S01E15)
další epizody
2004 Redakce (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1996 Manželská tonutí (TV seriál)
1994 Sedm konviček (studentský film)
1993 Maigret se brání (TV film)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Kačenka a strašidla
1991 Smutek sluší Elektře (divadelní záznam)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Úraz (TV film)
Zkouška kvality (TV film)
1988 Někdo schází u stolu (TV film)
1987 Krvavá svatba (divadelní záznam)
1986 O Popelákovi (TV film)
1985 My holky z městečka (TV seriál)
1984 Bandité (TV film)
Komediant
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
1983 Zámek Nekonečno
1982 Giuditta (TV film)
1981 Frantík (TV film)
Zakázaný výlet
1980 Starožitníkův krám (TV film)
1979 Zmizení herce Bendy (TV film)
1976 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Kleště (S02E02)
1975 Chalupáři (TV seriál)
Náhradník (E09)
Poslední exil (TV film)
Recepty doktora Kudrny (TV film)
30 případů majora Zemana (TV seriál)
Hon na lišku (S01E05)
1974 Krajkový šátek (divadelní záznam)
1973 Kronika žhavého léta
Země zlatých plodů (TV film)
Zlá noc
1971 Lásky Emanuela Přibyla (TV film)
Pět mužů a jedno srdce
Rozsudek (TV seriál)
Smrt černého krále
Tajemství velikého vypravěče
1970 Partie krásného dragouna
1969 Hříšní lidé města pražského (TV seriál)
Špion přijede v sedm (E12)
Směšný pán
1968 Spalovač mrtvol
1967 Sedm žen Alfonse Karáska (TV film)
1966 Jeden deň pre starú paniu

Dokumentární

2008 Příběhy slavných: Pepíček (TV film)
1988 Lásky Josefa Beka (TV film)
1969 Úsměvné legendy o hradech a zámcích (TV seriál)

TV pořady

2016 Pečeme podle hvězd (TV pořad)
2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Tajemství rodu (TV pořad)
2011 Česko na talíři (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2009 Partnerské vztahy aneb Návod na přežití (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
Vladimír Menšík - 75 (TV pořad)
2001 Ať se lidi mají rádi... aspoň dnes (TV pořad)
2000 P.F. (TV pořad)
1999 Silvestr 99 (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1987 Kdo má rád (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace