foto

Dougray Scott

  • nar. 25.11.1965 (50 let)
    Glenrothes, Fife, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Byl vybrál pro roli Wolverina v Singerově filmu X-MEN (2000), kvůli časové kolizi s natáčením MISSION: IMPOSSIBLE 2 (2000) ale musel roli odmítnout. Těžko srovnávat Jackmanova Wolverina s jinými alternacemi, ale Scottův záporák Sean Ambrose v M:I-2 byl supercharizmatický.

Dougray (vl. jm. Stephen) Scott začínal na prknech regionálních divadel. Postupem času se začal prosazovat v televizi (INSPECTOR TAGGART, seriál z válečného prostředí SOLDIER, SOLDIER). V roce 1998 si zahrál s Drew Barrymore ve filmu VĚČNÝ PŘÍBĚH, v tom samém roce se objevil ve sci-fi thrilleru DRTIVÝ DOPAD. O roli šílence, který chce nakazit svět virem Belerophon už byla řeč, Přestože v M:I-2 dává do těla Tomu Cruisovi, nedá se říct, že by to byl film pro Scotta zlomový; ve filmu ENIGMA (2001) ztvárňuje roli geniálního matematika Jericha, v koprodukčním dramatu ZABIJTE KRÁLE (2003) bojuje coby Sir. Thomas Fairfax proti fanatickému despotovi Cromwellovi v podání Tima Rotha. Když přehlédnete Scottovu filmografii, možná vás překvapí, kolik procent jeho rolí tvoří koprodukční filmy. Vynecháme-li vedlejší roli v thrilleru Waltera Sallese TEMNÉ VODY (2005), není vlastně proč mluvit o hollywoodské občance. Velkofilmům se striktně vyhýbá.

V říjnu 2006 se zasnoubil s britskou kráskou Claire Forlani, která se rozešla s Keanu Reevesem.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2016 London Town
Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
Sicut Cervus (S02E06)
Blood in the Streets (S02E04)
2015 Quantico (TV seriál)
The Rezort
The Vatican Tapes
Tiger House
2014 96 hodin: Zúčtování
2013 Hemlock Grove (TV seriál)
Pekelná jízda
The Wrong Mans (TV seriál)
2012 Rallye smrti: Peklo na zemi
2011 A Thousand Kisses Deep
Love's Kitchen
Můj týden s Marilyn
There Be Dragons
United (TV film)
2010 Quinn-tuplets, The (TV film)
2009 Den trifidů (TV seriál)
Father & Son (TV seriál)
Lživý svědek (TV film)
2008 Doktor Jekyll a pan Hyde (TV film)
Love Me Forever
New Town Killers
2007 Hitman
2006 Desatero přikázání (TV film)
Dokonalá rasa
Heist (TV seriál)
2005 Láska a jiné průšvihy
Pán času (TV seriál)
Temné vody
2004 Jen jedna šance
Things to Do Before You're 30
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Básník
Zabijte krále
2002 Ripleyho hra
2001 Enigma
2000 Mission: Impossible II
Mistr zázraků
Tisíc a jedna noc (TV film)
1999 Gregoryho známosti
Letošní láska
V říši víl a skřítků
1998 Drtivý dopad
Věčný příběh
1997 Magic Moments
Twin Town
Území mrtvých (TV film)
Za přední linií
9 a 1/2 týdne II
1996 Crow Road, The (TV seriál)
1994 Princezna Caraboo
1992 Tell Tale Hearts (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1986 Amagaedun uzu

Dokumentární

2015 Alaska: Earth's Frozen Kingdom (TV seriál) - vyp.
2004 Essential Poems for Christmas (TV film)
2001 Being Mick (TV film)
2000 Behind the Mission: The Making of 'M:I-2'
Open Sesame: The Making of 'Arabian Nights' (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace