foto

Dougray Scott

  • nar. 25.11.1965 (50 let)
    Glenrothes, Fife, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Byl vybrál pro roli Wolverina v Singerově filmu X-MEN (2000), kvůli časové kolizi s natáčením MISSION: IMPOSSIBLE 2 (2000) ale musel roli odmítnout. Těžko srovnávat Jackmanova Wolverina s jinými alternacemi, ale Scottův záporák Sean Ambrose v M:I-2 byl supercharizmatický.

Dougray (vl. jm. Stephen) Scott začínal na prknech regionálních divadel. Postupem času se začal prosazovat v televizi (INSPECTOR TAGGART, seriál z válečného prostředí SOLDIER, SOLDIER). V roce 1998 si zahrál s Drew Barrymore ve filmu VĚČNÝ PŘÍBĚH, v tom samém roce se objevil ve sci-fi thrilleru DRTIVÝ DOPAD. O roli šílence, který chce nakazit svět virem Belerophon už byla řeč, Přestože v M:I-2 dává do těla Tomu Cruisovi, nedá se říct, že by to byl film pro Scotta zlomový; ve filmu ENIGMA (2001) ztvárňuje roli geniálního matematika Jericha, v koprodukčním dramatu ZABIJTE KRÁLE (2003) bojuje coby Sir. Thomas Fairfax proti fanatickému despotovi Cromwellovi v podání Tima Rotha. Když přehlédnete Scottovu filmografii, možná vás překvapí, kolik procent jeho rolí tvoří koprodukční filmy. Vynecháme-li vedlejší roli v thrilleru Waltera Sallese TEMNÉ VODY (2005), není vlastně proč mluvit o hollywoodské občance. Velkofilmům se striktně vyhýbá.

V říjnu 2006 se zasnoubil s britskou kráskou Claire Forlani, která se rozešla s Keanu Reevesem.

BRIAN "BOTHROID" BOTHROID

Herecká filmografie

2016 Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
Sicut Cervus (S02E06)
Blood in the Streets (S02E04)
2015 Quantico (TV seriál)
The Rezort
Tiger House
Vatican Tapes, The
2014 96 hodin: Zúčtování
2013 Hemlock Grove (TV seriál)
Pekelná jízda
Wrong Mans, The (TV seriál)
2012 Rallye smrti: Peklo na zemi
2011 Love's Kitchen
Můj týden s Marilyn
There Be Dragons
Thousand Kisses Deep, A
United (TV film)
2010 Quinn-tuplets, The (TV film)
2009 Den trifidů (TV seriál)
Father & Son (TV seriál)
Lživý svědek (TV film)
2008 Doktor Jekyll a pan Hyde (TV film)
Love Me Forever
New Town Killers
2007 Hitman
2006 Desatero přikázání (TV film)
Dokonalá rasa
Heist (TV seriál)
2005 Láska a jiné průšvihy
Temné vody
2004 Jen jedna šance
Things to Do Before You're 30
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Básník
Zabijte krále
2002 Ripleyho hra
2001 Enigma
2000 Mission: Impossible II
Mistr zázraků
Tisíc a jedna noc (TV film)
1999 Gregoryho známosti
Letošní láska
V říši víl a skřítků
1998 Drtivý dopad
Věčný příběh
1997 Magic Moments
Twin Town
Území mrtvých (TV film)
Za přední linií
9 a 1/2 týdne II
1996 Crow Road, The (TV seriál)
1994 Princezna Caraboo
1992 Tell Tale Hearts (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1986 Amagaedun uzu

Dokumentární

2015 Alaska: Earth's Frozen Kingdom (TV seriál) - vyp.
2004 Essential Poems for Christmas (TV film)
2001 Being Mick (TV film)
2000 Behind the Mission: The Making of 'M:I-2'
Open Sesame: The Making of 'Arabian Nights' (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace