foto

Ondřej Pavelka

  • nar. 10.9.1955 (60 let)
    Nový Jičín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Novém Jičíně roku 1955. Pochází z divadelní rodiny, a tak se dalo také čekat, kam jeho kroky povedou po gymnáziu. Než byl přijat na DAMU, věnoval se spolupráci s Divadlem na okraji v Praze. K vidění byl také ve studiu Ypsilon a v divadle Na zábradlí.

V dnešní době má stálé angažmá v Národním divadle a mimo to je pedagogem na DAMU. Je vyhledáván našimi nejznámějšími režiséry. Natočil mnoho divadelních a flmových rolí. Jeho první filmovou rolí byla pohádka DEVÁTÉ SRDCE natočena koncem 70. let. Z dalších filmů to jsou např. CO JE VÁM, DOKTORE?, POSTAV DOM, ZASAĎ STROM, KRVAVÝ ROMÁN, VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCH aj.

Ve volných chvílích si nejraději odpočine na horách, kde chodí na túry. Baví ho také sport, zejména fotbal a cyklistika.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2016 Teorie tygra
2015 David
Padesátka
2014 Kdyby byly ryby (TV film)
2013 Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)
Maria Stock (studentský film)
2012 Sejít z cesty (TV film)
2011 Blonďatá bestie (divadelní záznam)
4teens (TV seriál)
2010 Aussig
2009 Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
2007 Jsem větší a lepší (studentský film)
Velkofilm (TV film)
2006 Kočky (TV film)
Naši furianti (divadelní záznam)
2005 Jasnovidec (TV film)
Království potoků (TV film)
Oběti: Hadí tanec (TV film)
Ulice (TV seriál)
Žil jsem s cizinkou (TV film)
2004 Post Coitum
2001 Ta třetí (TV film)
1998 Horská služba (TV seriál)
1997 Výchova dívek v Čechách
1996 Dvě z policejní brašny (TV film)
Play Strindberg (TV film)
Venušin vrch (TV film)
1995 Sen o krásné panně (TV film)
1994 Kočka na kolejích (TV film)
1993 Afrodita (TV film)
Krvavý román
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Kučírek versus Kučírek (TV film)
Largo desolato (divadelní záznam)
Maigretův první případ (TV film)
Pohádka o touze (TV film)
Útěk do vězení (TV film)
1990 Don Juan (divadelní záznam)
Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
1989 Divoká svině
Faust (TV film)
Podivné premiéry (TV film)
Sedím na konári a je mi dobre
Úraz (TV film)
Zvířata ve městě
1988 Poutníci
Proces s vrahy Martynové (TV film)
Prokletí domu Hajnů
1987 Nemožná
Setkání
1986 Horečka (TV film)
Pohádka o lidské duši (TV film)
1985 Skalpel, prosím
1984 Co je vám, doktore?
Druhý tah pěšcem
Povídky malostranské: Večerní šplechty (TV film)
Rubikova kostka (TV film)
Všechno nebo nic
1983 Pod nohama nebe
1982 Kouzelné dobrodružství
Kouzelnice (TV film)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Obyčejná historie (TV film)
Zelená vlna
1981 Kamenný orchestr (TV film)
Počítání oveček (TV film)
Řetěz
Tu es Petrus (TV film)
Útěk (TV film)
1980 Blues pro EFB
Docent (TV film)
Chlapec z majera (TV film)
Moje kone vrané (TV seriál)
More v kvapke vody (TV film)
1979 Bakaláři: Potvrzení (TV film)
Koncert na konci léta
Postav dom, zasaď strom
1978 Deváté srdce
Mapa zámořských objevů (TV film)
Zákony pohybu (TV seriál)
Ztrácím tě, lásko (TV film)

Dokumentární

2008 Ve dvou se to lépe táhne (TV film)
2004 Jak šly dějiny (TV film) - a.z.
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)
1992 Muž bolestné víry (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
2012 Koule (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
Takí sme boli (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1984 Zpívánky (TV pořad)

Režijní filmografie

1996 Periferie (TV film)

Scenáristická filmografie

1996 Periferie (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace