foto

Stephenie Meyer

  • nar. 24.12.1973 (42 let)
    Hartford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stephenie Meyer je americká spisovatelka, která se narodila v roce 1973 v Connecticutu. Když jí byly čtyři roky, tak se její rodina odstěhovala do Phoenixu v Arizoně. Vyrůstala ve velké rodině, má ještě dalších pět sourozenců. Studovala Chaparral School ve Scottsdale v Arizoně a v roce 1995 promovala na Brigham Young University. V současné době žije se svým manželem a třemi syny ve Phoenixu. Stephenie Meyer je autorkou knižního bestselleru STMÍVÁNÍ (Twilight saga). Je to její první román, který vyšel v roce 2005. Twilight sága byla divácky úspěšně zfilmovaná v roce 2008. V roce 2013 by měla mít premiéru film podle její scifi knihy THE HOST.

Ondřej "topr harley" Marek

Spisovatelská filmografie

Herecká filmografie

2011 Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
2008 Stmívání

TV pořady

2009 Inside the Cinema (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace