foto

Jake McLaughlin

  • nar. 7.10.1982 (33 let)
    Paradise, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Jakob Adam McLaughlin se narodil 7. října 1982 v kalifornském Paradise. Pracoval na krabí lodi v Oregonu, jako ochranka v Univerzal studiích, než vstoupil do války v Iráku jako pěšák americké armády se specializací na střelbu. Za svou službu během Irácké invaze získal několik státních vojenských vyznamenání. Jeho fotka se objevila v prestižním časopise Soldier of Fortune a jeho příběh byl popsán Davidem Zucchinem v knižním vydání o útoku na Bagdád.

Po návratu domů se zúčastnil konkurzu Paula Haggise na válečný film V ÚDOLÍ ELAH (2007). Debutující roli skutečného válečného veterána v postavě Gordona Bonnera získal a zároveň mu změnila dosavadní život. Následně přišly další filmové i seriálové nabídky, např. hrál vraha v KRIMINÁLCE MIAMI (2002), policistu v MYŠLENKÁCH ZLOČINCE (2005), drill instruktora v ODLOŽENÝCH PŘÍPADECH (2005), veterána v DOKONALÉM PODRAZU (2008), postavu Marka Brandforda v boxerském trháku WARRIOR (2011). I když je Jackeovi evidentně nejbližší akční a vojenský žánr, vyzkoušel si zajímavou roli Bo v několika epizodách seriálu CRASH (2008) a výraznější roli Mikea Stonea v hororu ZOMBIE PLANTATION (2012). Slavný režisér Oliver Stone jej aktuálně obsadil do svého nejnovějšího snímku o problematice drog SAVAGES (2012).

Sympatický herec atletické, 1.85 m vysoké postavy je jedním z klasických exemplárních případů, jak lze udělat doslova přes noc zářnou kariéru. V roce 2009 byl na hollywoodském webu jmenován jedním z čerstvých nadějných nováčků. Jack je fanouškem japonského filmu Akiry Kurosawy. V současnosti žije v Los Angeles.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Black Dog, Red Dog
2015 Forever
Quantico (TV seriál)
2014 Believe (TV seriál)
Pain
2012 Divoši
Frontier, The (TV film)
Nepřítel pod ochranou
2011 Super 8
Warrior
2010 Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Na míle daleko (TV film)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Philanthropist, The (TV seriál)
2008 Den, kdy se zastavila Země
Dokonalý podraz (TV seriál)
Havárie (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
Monstrum
Ochrana svědků (TV seriál)
2007 V údolí Elah
2006 Hrdinové (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace