foto

Ladislav Županič

  • nar. 9.8.1943 (72 let)
    Prostějov, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český herec Ladislav Županič je narozen 9.srpna 1943 v Prostějově. Po maturitě se rozhodoval mezi hraním a letectvím, jeho otec byl pilot. Nakonec se mu podařilo zdolat zkoušky na JAMU (Janáčkova akademie múzických umění v Brně). Od r.1969 získal angažmá v Hudebním divadle v Karlíně, kde se stal r.1993 ředitelem (do roku 2002).

Zúčastnil se mnoha muzikálů a filmů. Z filmů snad je vybrat ty nejznámější - VESNIČKO MÁ STŘEDISKOVÁ (1985), KAMARÁD DO DEŠTĚ (1988). V režii pohádkového Zdeňky Trošky si zahrál ve dvou dílech PRINCEZNY ZE MLEJNA (1994 a 2000) v roli Jeana. Pod vedením Zdeňka Trošky zůstal i v české komediální trilogii KAMEŇÁK (2003-2005) a zde si zahrál sukničkářského ředitele školy Edu.

Také se věnuje dabingu a nejpravděpodobněji ho uslyšíte v nějaké roli Clinta Eastwooda (Million Dollar Baby, Krvavá stopa, Zelenáč ...)

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

2016 Tajemství pouze služební
2015 Vánoční Kameňák
2014 Bastardi (TV seriál)
Zejtra napořád
10 pravidel jak sbalit holku
2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky
Kameňák 4
PanMáma (TV seriál)
Příběh kmotra
2012 Ententýky (TV seriál)
2011 Bastardi 2
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Osudové peníze (TV film)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
Taco a králíček (TV film)
2007 Bestiář
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2005 Kameňák 3
Ulice (TV seriál)
2004 Kameňák 2
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Tři dámy s pistolí (TV film)
2003 Kameňák
Společník (TV film)
2002 Pohádka z ostrova Man (TV film)
Prsten kohouta Alektrya (TV film)
2001 Princezna ze mlejna 2 (TV seriál)
Vůně vanilky (TV film)
1999 Nebát se a nakrást
Princezna ze mlejna 2
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 O holiči a barvíři (TV film)
Slavík (TV film)
1994 My Fair Lady (divadelní záznam)
Princezna ze mlejna
Princezna ze mlejna (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1991 Šťastlivec Sulla (TV film)
1989 Čeleď brouků finančníků (TV film)
Divoká svině
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Mata Hari (TV film)
Právo na minulosť
Stopy zločinu: Pátek, čas motýlů (TV film)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Jak se zbavit Křivonožky
Kamarád do deště
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Piloti
1987 Kam doskáče ranní ptáče
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Černá punčocha
Gottwald (TV seriál)
1985 Vesničko má středisková
1984 Vyhrávat potichu
1982 Švédská zápalka (TV film)
Zelená vlna
1981 Pohádka mého života (divadelní záznam)
Tajemství hradu v Karpatech
1979 Arabela (TV seriál)
Paragraf 224
Smrt stopařek
Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie (TV seriál)
1978 Hrozba
Poplach v oblacích
1974 Bílý akát (TV film)
1973 Noc na Karlštejně
1971 Sto dukátů za Juana (TV film)
1969 Pan Tau (TV seriál)
1962 Život bez kytary

Dokumentární

2015 Tajemství Jana Přeučila (TV film)
2013 Parta Analog
2011 Ritz, nebo nic (TV film)
2010 13. komnata Marcela Vašinky (TV film)
2008 Příběhy slavných: Zlomený vlastenec (TV film)
2007 13. komnata Jana Přeučila (TV film)
2005 Předčasná úmrtí:Smutný osud princezny Pampelišky (TV film)
2003 Předčasná úmrtí: Herec od Boha (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
Věčný Kristián Oldřich Nový (TV film)
2001 Ztracený hlas (TV film)
2000 Film o filmu: Princezna ze mlejna 2 (TV film)

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Exkluziv! (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Vzpomínky nám zůstanou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1989 Jen nám dejte šanci (TV pořad)
1985 Krajané a rodáci (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)

Spisovatelská filmografie

1974 Balkón (TV film) - povídka
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace