foto

Daniel Prévost

  • nar. 20.10.1939 (76 let)
    Garches, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa otcovi berberského pôvodu z Alžírska a francúzskej matke. Tento francúzsky herec a humorista je najviac známy pre jeho úlohu vo francúzskom televíznom seriáli Le Petit rapporteur (1975). Po absolvovaní divadelnej školy v Paríži debutoval v divadle po boku Michela Serraulta. Neskôr sa stal jedným z najobľúbenejších a najznámejších francúzskych hercov – komikov.

Hoci jeho televízna a filmová kariéra začala už v roku 1960, bolo to v roku 1970, kedy našiel slávu cez satirické novinky spomínaného seriálu. V roku 1998 vyhral cenu César za najlepšiu vedľajšiu rolu pre jeho presvedčivú interpretáciu daňového inšpektora v The Dinner Game od Francisa Vebera. Neskôr ho môžeme vidieť v divadlách a v niekoľkých one man show, ako Byť či nebyť Daniel Prévost (2005), či Sodoma a Virginie z roku 2002.

V roku 2008 sa objavil vo filme Francisa Hustera – Muž a jeho pes, spolu s Jeanom-Paulom Belmondom. Okrem toho prepožičal svoj ​​hlas niekoľkým reklamám.

They Call Me "firewind" Trinity

Herecká filmografie

2015 We Are Tourists
2014 Dehet a peří
Mikulášovy patálie na prázdninách
2013 Les Invincibles
Les mauvaises têtes (TV film)
2010 Potůčky
2009 Mikulášovy patálie
Rychlejší než vlastní stín
2008 Home Sweet Home
Muž a jeho pes
Un souvenir (TV film)
2007 Monsieur Joseph (TV film)
René Bousquet ou Le grand arrangement (TV film)
2006 Je hais les parents (TV film)
Skrblík (TV film)
2005 Galilée ou L'amour de Dieu (TV film)
2004 Méthode Bourchnikov, La
2003 Kubricks, Les
Na ústa ne
Volpone (TV film)
2002 Coup franc indirect
Jak řeknete, pane
2001 Přece bych ti nelhal!
Soleil au-dessus des nuages, Le
Zločin v ráji
2000 Charmants voisins (TV film)
Les Insaisissables
Vive nous!
1999 Asterix a Obelix
1998 Blbec k večeři
Un grand cri d'amour
1997 Comédien, Le
Faussaires et assassins (TV film)
Hlavou proti zdi
Nuit de l'invasion des nains de jardins venus de l'espace, La
Tenue correcte exigée
Une soupe aux herbes sauvages (TV film)
Violetta la reine de la moto
1996 Combat des reines, Le (TV film)
Guerre des privés, La (TV film)
Má žena mě opustila
Povolání: Učitel
Rançon du chien, La (TV film)
1995 Muži a ženy mohou být spolu šťastni... (TV film)
1994 Faussaires, Les
Faute, La
Plukovník Chabert
1993 L'Oeil qui ment
Zachraň se kdo můžeš!
1992 Bienvenue à Bellefontaine (TV film)
La guerre des privés (TV seriál)
Pognon sur rue (TV film)
Room Service
Ville à vendre
1991 Dis-moi qui tu hais
Huissier, L' (TV film)
Myster Mocky présente (TV seriál)
1990 Uranus
1988 Palace (TV film)
1985 Liberté, égalité, choucroute
Tranches de vie
1984 Appartement, L' (TV seriál)
1983 Adieu foulards
Ça va pas être triste
Mon curé chez les Thaïlandaises
Prends ton passe-montagne, on va à la plage
1982 L'académie des 9 (TV seriál)
1981 Fais gaffe à la gaffe!
1980 Sacrés gendarmes
Voulez-vous un bébé Nobel?
1979 Je te tiens, tu me tiens par la barbichette
Rien ne va plus
Úspěšný společník
1978 Grandes conjurations: Le tumulte d'Amboise, Les (TV film)
1977 Dobrý den, pane Offenbachu (TV seriál)
1976 Jeux de 20 heures, Les (TV seriál)
Případný sňatek možný
Situace je vážná, nikoli však zoufalá
Un mari, c'est un mari
1975 Co je moc, to je moc
Petit rapporteur, Le (TV seriál)
1974 Bonne nouvelle, La
Gueule de l'emploi, La
Jak získat úspěch, když je člověk hloupej...a ufňukanej
Juliette a Juliette
Řidičský průkaz
Y'a un os dans la moulinette
1973 An 01, L'
Běží, běží po předměstí
Dernière bourrée à Paris, La
Domovník
Chinois à Paris, Les
Moi y'en a vouloir des sous
Nevím nic, ale řeknu všechno
Životní šance
1972 Elle cause plus, elle flingue
Tout le monde il est beau, tout le monde il est gentil
1971 V rytmu valčíku
1970 Voisins n'aiment pas la musique, Les
1969 Erotissimo
1966 Srdcový král
1958 Posledních pět minut (TV seriál)

Dokumentární

2001 Francis Veber artisan du rire: La saga Pignon

TV pořady

2003 Les grands du rire (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1994 Ça se discute (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace