foto

Pavel Soukup

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Soukup nepatřil k dětem, které měly zakázáno koukat na televizi. Dá se říci, že na filmech vyrostl, od narození obklopený originálními i nahranými VHSkami, většinou nakradenými z barrandovských dabingových studií. V předškolním věku pravidelně střídal charakterové role doprovázené vlastnoručně sestavenými kostýmy, kdy navenek zvláštně vypadající pohyby a grimasy představovaly Pavlovu promyšlenou choreografii a děj.

S přibývajícím věkem (a po konzultaci s dětským psychiatrem) zjistil, že mu herectví nevyhovuje, a že by mnohem raději filmy tvořil. Vydal se tedy cestou nejmenšího odporu a začal studovat samotářskou animovanou tvorbu na UMPRUM. Poté, co ho spolupráce s kreslenými postavičkami poučila o základech režie, kamery a postprodukce, začal své poznatky aplikovat na živé herce.

Mezi Pavlovy další vášně patří československé záhady, mýty a legendy, speciálně pak druhoválečný přízrak Pérák, téma, ke kterému se opakovaně vrací. V současnosti se věnuje převážně režii a střihu hraných a animovaných krátkých filmů, spotů a reklam.

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

2015 Apokalypsa
Lesapán (studentský film)
Pionýři hororu 2 (TV seriál)
To není moje sestra! (amatérský film)
2014 Holčička, která neplakala (studentský film)
Selfies (amatérský film)
2013 Pérák (amatérský film)
Pionýři hororu (TV seriál)
Třída smrti (studentský film)
2011 Blízký přítel (studentský film)
2010 Žrouti (studentský film)

Producentská filmografie

2015 Lesapán (studentský film)
2013 Třída smrti (studentský film)
2011 Blízký přítel (studentský film)
2010 Žrouti (studentský film)

Scenáristická filmografie

2014 Selfies (amatérský film)
2013 Pérák (amatérský film)
Třída smrti (studentský film)
2010 Žrouti (studentský film)

Kameramanská filmografie

2015 To není moje sestra! (amatérský film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace