foto

Megan Hilty

  • nar. 29.3.1981 (35 let)
    Bellevue, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Megan Kathleen Hilty se narodila 29. března 1981. Pochází z Bellevue, Washington. Dcera Jacka a Donny Hilthy navštěvovala střední školu Sammamish v Bellevue. V roce 2004 absolvovala na School of Drama Carnegie Mellon.

Po absolvování se přestěhovala do New Yorku a podařilo se jí protlačit do projektu Glinda, i když pouze jako náhradnice. Získala i další role v divadle. Kromě divadla se rozhodla prosadit i v televizi. Postupně si zahrála v seriálech jako CLOSER, ZOUFALÉ MANŽELKY, CSI nebo ŽRALOK. Dokonce nazpívala postavu Snow White v animovaném filmu SHREK TŘETÍ.

Na podzim 2008 nastoupila do seriálu THE WEST WING. O rok později se ukázala v divadle Marquis. Za roli v muzikálu byla nominována na Outer Critics Circle Award za mimořádný herecký výkon a na Drama Desk Award za mimořádný hudební herecký výkon.

Největší role přišla na začátku roku 2012, kdy dostala hlavní roli v hudebním seriálu SMASH. Hraje tady mladou zpěvačku, která se uchází o roli Marylin v připravovaném muzikálu a zároveň největší sokyni Katharine McPhee.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

2016 Rules Don't Apply
2014 Lucky Duck (TV film)
Zvonilka a piráti
Zvonilka a tvor Netvor
2013 It Could Be Worse (TV seriál)
Legenda Země OZ: Dorotka se vrací
Sean Saves the World (TV seriál)
2012 Robot a příšerka (TV seriál)
Smash (TV seriál)
Zvonilka: Tajemství křídel
2011 Služka a princezna
What Happens Next
Zvonilka a Velké hry (TV film)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
Rozvedený se závazky (TV seriál)
Sežer si to
2009 Glenn Martin DDS (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Closer (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation

TV pořady

2013 The 67th Annual Tony Awards (TV pořad)
2012 Christmas in Washington (TV pořad)
Katie (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 Deal or No Deal (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace