foto

Rachel Skarsten

  • nar. 23.4.1985 (31 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Rachel Skarsten se narodila 23. dubna 1985 v kanadském Torontu. Svého o šest let mladšího bratra Jonathana považuje za nejlepšího přítele. Její otec lékař zemřel na rakovinu slinivky, když jí bylo 9 let. Rodina žije v norském Bergenu, odkud otec pochází. Rachel studovala na Royal Academy of Dance balet a na prestižní Claude Watson School for the Arts vizuální umění a violoncello. Bakalářský titul získala v oboru anglická literatura a klasická historie na Queenes University, promovala v roce 2007. Aktivně se věnovala tanci dvanáct let, než musela kvůli zranění přesedlat na jiný sport. Stal se jím hokej, opět v něm excelovala a vyhrála šampionát s místním klubem v pozici brankářky.

K herectví se dostala poněkud kuriózně, když člen rodiny poslal její zpěv z pohřbu otce médiím. Okamžitě zaujala a objevila se v několika reklamách a drobných televizních rolích. Účinkování v seriálu LITTLE MEN (1998) jí přineslo nominaci na cenu Young Artist Award 2000. Již v 17 letech ji proslavila klíčová role Dinah Lance v televizním seriálu BIRDS OF PREY (2002) zásluhou producenta Briana Robbinse, jenž si ji pro roli vybral. Po skončení natáčení se přestěhovala do Los Angeles a věnovala se studiu. Po dokončení studia čtyři měsíce cestovala s přáteli po Evropě, poté se vrátila zpět do Los Angeles. Hrála v několika nezávislých projektech, dramatu DOSTIH PRO VIRGINII (2002), hororech FEAR OF THE DARK (2003) a JACK BROOKS: MONSTER SLAYER (2007). Často se objevuje v seriálech, např. FLASHPOINT (2008), DÍVKA ODJINUD (2010), TRANSPORTER (2012). V dramedii NAVŽDY SPOLU (2012) se mihla ve vedlejší roli Rose.

Rachel, zvaná Rachie, nadále aktivně sportuje, jezdí na koni, bruslí, lyžuje. Absolvovala kurz kvalifikovaného plavčíka, nejlépe se pohybuje ve vodě, nejraději v blízkosti oceánu v Santa Monice. Mimoto je výborná v hudbě, hraje na violoncello, klavír, a také zpívá. To vše podniká ve společnosti svých přátel. Díky svému původu má norský přízvuk, norsky se domluví na slušné úrovni. Snad jí look modelky se severskými rysy, jazykové schopnosti i kvalitní vzdělání přinesou dostatek zajímavých nabídek i v budoucnu.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2015 Padesát odstínů šedi
2014 Jako ve snu (TV film)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Kurýr (TV seriál)
Navždy spolu
Two Hands to Mouth
2011 Awakening (TV film)
Servitude
2010 Dívka odjinud (TV seriál)
Made... The Movie (TV film)
2009 The Listener (TV seriál)
2008 Flashpoint (TV seriál)
2007 Jack Brooks: Zrůdobijec
Prci, prci, prcičky: Spolek Beta
2005 Stupeň 7: Konec světa (TV film)
2003 Fear of the Dark
Pohřešovaní (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Dostih pro Virginii
2001 Jewel (TV film)
Screech Owls (TV seriál)
Tracker (TV seriál)
2000 Angels in the Infield (TV film)
1999 Justice (TV film)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
1998 Famous Jett Jackson, The (TV seriál)
Little Men (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace