foto

Pirkka-Pekka Petelius

  • nar. 31.5.1953 (62 let)
    Tornio, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Diváci ho znají z řady filmových a televizních rolí. Také hostuje v měsíčníku o přírodě na národní YLE TV, na radiových stanicích a také je producentem ve společnosti Säihky production company.

Film Europe

Herecká filmografie

2016 Love Records - Anna mulle Lovee
Tappajan näköinen mies
2015 Luokkakokous
Porodní bába
2014 Eila, Rampe ja likka
Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus (TV seriál)
Tellus (TV seriál)
2013 Ella ja kaverit 2 - Paterock
Láska, soudruhu
8-Ball
2012 Tenkrát na severu
2011 Hella W
Moska (TV seriál)
2010 Princezna
2009 Pullukat (TV seriál)
2008 Kymenlaakson laulu (TV seriál)
2007 Kaikki kunnossa (TV seriál)
Tali-Ihantala 1944
2006 Linnut (TV film)
Mogadishu Avenue
2005 Handu pumpulla (TV seriál)
2004 Láska je láska
55 min. puheaikaa (TV film)
2003 Ranuan kummit (TV seriál)
2002 Tummien vesien tulkit (TV seriál)
2001 Drakarna över Helsingfors
Klassikko
Korkeajännitystä - eli sähköä kotiinkuljetettuna (TV seriál)
Ou Nou! (TV seriál)
1999 Kaverille ei jätetä (TV seriál)
Sokkotanssi
Tunteen palo (TV seriál)
Zlatá horečka v Laponsku
1998 Team Ahma (TV seriál)
1997 Lahja (TV film)
1996 Isältä pojalle
Nortia (TV seriál)
1995 Huijarinainen (TV seriál)
Takaisin kotiin (TV seriál)
1994 Akkaa päälle (TV seriál)
Anita
Pudonneita (TV seriál)
Uuno Turhapuron veli
1993 Tuntemattomalle jumalalle (TV seriál)
1992 Kim byl Joe Luis?
Pilkkuja ja pikkuhousuja
1991 Hynttyyt yhteen (TV seriál)
Pakanamaan kartta (TV seriál)
Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
1990 Rampe & Naukkis - Kaikkien aikojen superpari
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1989 Špinavé ruce (TV film)
1988 "Onks' Viljoo näkyny?"
Oudot jutut (TV seriál)
1987 Älä itke Iines
Hamlet podniká
1986 Huomenna
Linna
Tabu (TV seriál)
Vallan miehet (TV seriál)
V. Y. Vihdoinkin yhdessä
1985 Calamari Union
Neznámý voják
Tähti sumussa (TV film)
1984 Puistatuksia
Raw War (TV film)
1983 Äidin uhmaikä (TV film)
Jon
Köyhyydestä kurjuuteen (TV film)
1982 Kuningas jolla ei ollut sydäntä
Salameno (TV film)
1981 Kauhea murhamies Lalli (TV film)
Pölhölä
1979 Hääyö myytävänä (TV film)
1978 Nuorallatanssijan kuolema eli kuinka Pete Q sai siivet (divadelní záznam)
1976 Manillaköysi (TV film)

Dokumentární

2014 Näin tehtiin Joulukalenteri (TV seriál)
2010 Toinen minä (TV seriál)
2007 Viihteen 50 (TV seriál)
2002 Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 1 (TV film)
1999 Näin tehtiin Lapin kullan kimallus (studentský film)
1991 Molle - ohjaajamuotokuva akateemikko Rauni Mollbergista (TV film) - a.z.
1986 Laulu

TV pořady

2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2014 Posse (TV pořad)
2013 Suorana: Kortesmäki (TV pořad)
2011 Korkojen kera (TV pořad)
2010 Putous (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
Yhteensattujat (TV pořad)
2008 6pack (TV pořad)
2006 Ketonen & Myllyrinne (TV pořad)
2005 Pirjo, Pirjo ja Mato (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
Ruben & Joonas (TV pořad)
2002 Bettina S. (TV pořad)
Pakkoruotsia på svenska teatern (TV pořad)
2001 Petelius ja Ruonansuu show (TV pořad)
Randström & Co (TV pořad)
1998 Uutisvuoto (TV pořad)
1997 Ruonansuu & Petelius Co (TV pořad)
1996 Hömppäveikot (TV pořad)
1994 Herra 47 (TV pořad)
Venla Gaala 1993 (TV pořad)
1993 Salli mun nauraa (TV pořad)
Viihdeohjelma Tukholma (TV pořad)
1992 Manitbois (TV pořad)
Neurovisio (TV pořad)
1989 Hui helinää (TV pořad)
Pulttibois (TV pořad)
1988 Hei hulinaa (TV pořad)
1987 Hymyhuulet (TV pořad)
1984 Mutapainin ystävät (TV pořad)
Take It Easy, Pekka (TV pořad)
1983 Velipuolikuu (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2008 Kymenlaakson laulu (TV seriál)
2006 Linnut (TV film)
2005 Handu pumpulla (TV seriál)
2003 Ranuan kummit (TV seriál)
2001 Ou Nou! (TV seriál)
1999 Kaverille ei jätetä (TV seriál)
1998 Team Ahma (TV seriál)
1995 Takaisin kotiin (TV seriál)
1994 Akkaa päälle (TV seriál)
1990 Rampe & Naukkis - Kaikkien aikojen superpari
1986 Tabu (TV seriál)
V. Y. Vihdoinkin yhdessä

TV pořady

2009 Yhteensattujat (TV pořad)
2008 6pack (TV pořad)
1997 Ruonansuu & Petelius Co (TV pořad)
1996 Hömppäveikot (TV pořad)
1994 Herra 47 (TV pořad)
1993 Salli mun nauraa (TV pořad)
Viihdeohjelma Tukholma (TV pořad)
1992 Manitbois (TV pořad)
Neurovisio (TV pořad)
1989 Pulttibois (TV pořad)
1988 Hei hulinaa (TV pořad)
1987 Hymyhuulet (TV pořad)
1984 Mutapainin ystävät (TV pořad)
1983 Velipuolikuu (TV pořad)

Producentská filmografie

2006 Linnut (TV film)
Mogadishu Avenue
2004 55 min. puheaikaa (TV film)
2003 Ranuan kummit (TV seriál)
2002 Tummien vesien tulkit (TV seriál)
2001 Korkeajännitystä - eli sähköä kotiinkuljetettuna (TV seriál)
Ou Nou! (TV seriál)
1999 Kaverille ei jätetä (TV seriál)
1998 Team Ahma (TV seriál)
1994 Akkaa päälle (TV seriál)

TV pořady

1992 Neurovisio (TV pořad)

Režijní filmografie

2011 Moska (TV seriál)
2009 Pullukat (TV seriál)
2008 Kymenlaakson laulu (TV seriál)
2004 55 min. puheaikaa (TV film)
1984 Raw War (TV film)

TV pořady

2009 Yhteensattujat (TV pořad)
2008 6pack (TV pořad)
2001 Petelius ja Ruonansuu show (TV pořad)
1989 Hui helinää (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace