foto

Craig Ferguson

  • nar. 17.5.1962 (54 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Craig Ferguson sa narodil 17. mája 1962 v najväčšom mesta Škótska, Glasgowe. S jeho rodičmi Robertom a Janet Fergusonovými a troma súrodencami vyrastal neďaleko Cumbernauldu.

Jeho začiatky sa odhohrávali v rockovej kabele s názvom Exposure, kde zastával pozíciu bubeníka. Nasledovalo pôsobenie v zábavnom priemysle. V roku 1994 bol ocenený ako jeden z vedúcich komediantov vo Veľkej Británii. V tomto roku sa presťahoval do Los Angeles, kde dostal prvú výraznejšiu rolu v komediálnom seriály "Maybe This Time". Jeho prelomový krok v USA prišiel, keď získal rolu Mr. Wicka v seriály "The Drew Carey Show", ktorú stvárňoval od roku 1996 až po 2003.

Počas tohoto seriáloveho obdobia nezaháľal a ukázal sa tiež v troch filmoch: VEĽKÝ ŠPÁS, BIELA VDOVA a SOM S TEBOU. V poslednom menovanom si stihol vyskúšať, okrem hrania, aj stoličku režiséra a divákmi bolo jeho dielko ocenené ako najlepší film na troch festivaloch. Na filmovom festivale v Napa Valley bol menovaný Najlepším novým režisérom. Počas kariéry herca mu na zoznam pribudli filmy ako MOTEL NIAGARA, RAD NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD, REŤAZ BLÁZNOV či VÁŠNIVÁ SALSA.

V Decembri 2004 bolo ozámené, že Ferguson bude následník Craiga Kilborna na CBS v relácii The Late Late Show. Ferguson sa zhostil polohy moderátora veľmi úctihodne a zožal veľký úspech.

Na svoje konto stihol pridať novelu, ktorá bola publikovaná v apríli roku 2006 pod názvom "Between the Bridge and the River".

Vica "Vica" Levica

Herecká filmografie

2018 How to Train Your Dragon 3
2014 Jak vycvičit draka 2
Nebojácné pastelky
2013 Craig Ferguson: I'm Here to Help (TV film)
Sean Saves the World (TV seriál)
2012 Rebelka
2011 Book of Dragons
Craig Ferguson: Does This Need to Be Said? (TV film)
Dragons: Gift of the Night Fury
Medvídek Pú
Terapie online (TV seriál)
2010 Jak vycvičit draka
Kick-Ass
Legend of the Boneknapper Dragon (TV film)
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2007 Matt Baetz Project, The (TV film)
Trust Me
2006 Motel Niagara
2005 Lenny, zázračný pes
Upíři (TV film)
2004 Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
2003 Jsem s tebou
2002 Prendimi l'anima
Zamilovaná do vraha
2001 Legend of Tarzan, The (TV seriál)
Rock & Roll Back to School Special (TV film)
2000 Bílá vdova
Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Řetěz bláznů
Vášnivá salsa
1999 Futurama (TV seriál)
Velký šprým
1998 Herkules (TV seriál)
Modern Vampires
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Angry Beavers, The (TV seriál)
1995 Freakazoid! (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
Maybe This Time (TV seriál)
Red Dwarf: Smeg Outs
Skoro dokonalá (TV seriál)
1994 Ferguson Theory, The (TV seriál)
1991 Craig Ferguson Story, The (TV film)
1990 One Foot in the Grave (TV seriál)
1989 Dream Baby (TV film)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Chelmsford 123 (TV seriál)

Dokumentární

2007 Heckler
2005 I Love the '90s: Part Deux (TV seriál)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 I Love the '80s Strikes Back (TV seriál)

TV pořady

2016 Join or Die with Craig Ferguson (TV pořad)
2015 Craig Ferguson: Just Being Honest (TV pořad)
The 42nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Craig Ferguson: A Wee Bit o' Revolution (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Surviving the Holidays with Lewis Black (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 Craig Ferguson Show, The (TV pořad)
1989 Late Show, The (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2013 Craig Ferguson: I'm Here to Help (TV film)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
1999 Velký šprým

TV pořady

2015 Craig Ferguson: Just Being Honest (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace