foto

Zdeněk Mahler

  • nar. 7.12.1928 (88 let)
    Batelov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Amadeus (1984)

    - Když se Zdeněk Mahler, představitel kardinála, a Vladimír Svitáček, který ztvárnil papeže, vraceli v kostýmech zpět na Barrandov, žehnali kolemjdoucím z okýnka automobilu. Po Praze se pak chvíli šířila zpráva, že šlo o tajnou návštěvu skutečného papeže Jana Pavla II, který byl v tu dobu shodou okolností zrovna na návštěvě Polska. (Olík)

  • Den sedmý, osmá noc (1969)

    - Zdeněk Mahler začal psát scénář bezprostředně potom, co se dozvěděl o obsazení ČSSR vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Pro zajímavost - dozvěděl se to z telefonátu Jiřiny Jiráskové. Název scénáře byl "Než napočítáš do tří".
    (mchnk)

  • Nebeští jezdci (1968)

    - Za poskytnutí dokumentárních materiálů požadovala britská strana 300 liber, které česká produkce neměla. Částku nabídli mezi sebou vybrat bývalí západní letci, kteří se kolem natáčení pohybovali. Nakonec se podařilo materiály z Anglie získat výměnou za kopii hotového filmu. (Z. Mahler v pořadu Československý filmový zázrak (2014). (Zany)

Scenáristická filmografie

Spisovatelská filmografie

2011 Lidice - kniha

Herecká filmografie

1984 Amadeus

Dokumentární

2014 Československý filmový zázrak (TV seriál)
13. komnata Miroslava Ondříčka (TV film)
2012 Arnošt Lustig - devět životů
2011 Film o filmu Lidice (TV film)
Ozvěny lidické noci
Slovanská epopej (TV film)
2010 25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna
2009 Zlatá šedesátá (TV seriál)
2008 Krajan G. M. (TV seriál)
2004 Tomáš Garrigue Masaryk (TV film)
2003 Hudební toulky se Zdeňkem Mahlerem (TV seriál)
Praha inspirativní...
2002 21 pohledů na Prahu 21. století (TV seriál)
2001 Swingová Praha (koncert)
1998 Dvořák v Americe (TV film)
1997 Ano, Masaryk 1.-3.
Václav Neumann - život dirigenta (TV film)
1995 Osud talentu v Čechách (TV film)
1994 Katedrála o třech dějstvích (TV film)
1992 Černá hodinka se Zdeňkem Mahlerem (TV film)

TV pořady

2011 Svět ČT 2012 (TV pořad)
2006 Z metropole (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
Život plný písniček (TV pořad)
2002 Křesťanský magazín (TV pořad)
Tváře českého filmu (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Skopičiny (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1991 Album (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace