foto

Amandla Stenberg

  • nar. 23.10.1998 (17 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amandla se narodila 23.října 1998 v Los Angeles, její jméno znamená v řeči afrických Zulů "síla, se kterou je potřeba počítat". Když jí byly čtyři roky, umístila se na prvních místech v Disneyho katalogu "modelek" - což jí otevřelo cestu do světa reklamních kampaní, především pak pro McDonald a Walmart. 

V létě a na podzim roku 2010, natočila Amandla svůj první celovečerní film, Colombiana (2011), akční thriller, kde se v hlavní roli objevuje Zoe Saldana, jejíž dětský charakter právě Amandla bravurně sehrála. Po tomto úspěchu se objevila po boku Jennifer Lawrence ve filmu Hunger games (2012), kde si svým umem vydobyla nominaci za vedlejší ženskou roli v klání NAACP Image Award. 

Kromě hereckého talentu je také členkou kapely a umí hrát dobře na kytaru, či bubny. V současné době je Amandla mladou velvyslankyní organizace "No kid hungry", kde je například i jedním z mluvčích Jeff Bridges. Dále je aktivní ve  fondu "Ubuntu education", v Port Elizabeht v Jižní Africe, kde podporuje talentované děti, de facto od "kolébky až po potenciální nastartování kariéry".


Ondra "herr_carter" Šich

Herecká filmografie

2016 As You Are
2015 Mr. Robinson (TV seriál)
2014 Rio 2
2013 Ospalá díra (TV seriál)
2012 Hunger Games
Jak chutná láska (TV film)
2011 Colombiana
Falling Skies (TV seriál)
Texaský kat
2010 Why Did I Get Married Too?

TV pořady

2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace