foto

Sam Hazeldine

  • nar. 29.3.1972 (44 let)
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam se narodil roku 1972 v centrální části Londýna. Jeho otec James se živil herectvím a v souvislosti se svou prací hodně cestoval. Pohyblivé angažmá rodinu nutilo se během Samova dětství hned několikrát stěhovat. Poprvé Hazeldinovi změnili bydliště pouze v rámci metropole a přesídlili na sever hlavního města, do čtvrti Tottenham. Tam chlapec až do svých osmi let chodil do Lancasterian Junior School.

V osmdesátých letech však otec získal místo v Stradfordu nad Avonou u Royal Shakespeare Company's a syna vzal s sebou. Sam tak strávil mnoho času pozorováním umění a dostal se i do obyčejným divákům nepřístupných oblastí jako byly zkušebny, jeviště apd.. Hoch se tak vrátil do Tottenhamu plný zážitků a představ o svém budoucím životě. Kvůli nepokojům a opakovaným krádežím však rodina opět migrovala, tentokrát do Banbury, kde Sam navštěvoval místní školu až do svých šestnácti.

Ovlivněn zážitky z dětství a jistě i vlastními sny, vybral si Hazeldine jako svou další almu mater Royal Academy of Dramatic Art (RADA). Tu ovšem roku 1993 opustil ve snaze stát se hvězdou na poli hudebním. Později ovšem zjistil, že lépe se mu přece jen půjde ve stopách otcových a v roce 2003 se navrátil k herectví. Tento čin se mu vyplatil, jelikož nedlouho potom debutoval v šesté řadě seriálu PRIME SUSPECT jako David Butcher. Co se týče příběhů na pokračování, zde patří Sam k obsazovaným anglickým hercům. Známe jej například jako přítele a pozdějšího manžela dcery detektiva šéfinspektora Barnabyho ve VRAŽDÁCH V MIDSOMERU, dále pak jako postavu Owena z ROBINA HOODA zpracovaného roku 2006 pod taktovkou BBC, zahrál si i v kultovních POLDECH, nechyběl ve FOYLOVĚ VÁLCE, neminuly jej ani další zločiny na britské půdě, tentokráte VRAŽDY V OXFORDU. Tento výčet Samových seriálových rolí není zdaleka úplný.

Co se týče tvorby filmové, za zmíňku stojí hned několik snímků. Jednoho z novinářů Hezeldine ztvárnil v druhém díle DENÍKU BRIDGET JONES a vídáme ho i v hororovém trháku Joea Johnstona VLKODLAK. Asi největší úspěch pak Samovi přinesl rok 2012, kdy si v mysteriózním HAVRANOVI střihnul po boku Johna Cusacka jednu z hlavních rolí, byť zápornou. Jako poslední novinkou pak chystá horor DEAD MINE. Dál nezbývá než doufat, že od tak nadějného a talentovaného muže se dočkáme i dalších výkonů.

Markéta "Merkin" Zvolánková

Herecká filmografie

2016 Grimsby
Lovec: Zimní válka
Mechanic: Resurrection
2015 Cherry Tree
Learning to Breathe
The Dovekeepers (TV seriál)
2014 Památkáři
Resurrection (TV seriál)
Rozpad
71
2013 Lightfields (TV seriál)
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (TV seriál)
Stroj
2012 Dead Mine
Eternal Law (TV seriál)
Havran
Riot on Redchurch Street
Ripper Street (TV seriál)
The Weight of One Man's Heart (S01E05)
Scruples (TV film)
2011 Hrůza v lese
Weekender
2010 Accused (TV seriál)
Malý dům (TV film)
Vlkodlak
2009 Paradox (TV seriál)
2008 Kevin Bishop Show, The (TV seriál)
Město neřesti (TV seriál)
Trip
2007 Vyznání Anny Elliotové (TV film)
2006 Life on Mars (TV seriál)
Robin Hood (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Waterloo Road (TV seriál)
2005 Dalziel a Pascoe: Prach jsi (TV film)
Chromofobie
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Passer By (TV film)
Shameless (TV seriál)
2003 Hlavní podezřelý: Poslední svědek (TV film)
New Tricks (TV seriál)
2002 Foylova válka (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
Offending Angels
1999 Holby City (TV seriál)
1997 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1972 Emmerdale Farm (TV seriál)

Dokumentární

2008 Pitva dinosaura (TV film)
1964 Horizon (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace