foto

Mindy Kaling

  • nar. 24.6.1979 (37 let)
    Cambridge, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mindy Kaling, vlastním jménem Vera Mindy Chokalingam, se narodila 24. června 1979 v Cambridge v americkém státě Massachusetts. Její otec je architekt a matka gynekoložka.

Tato herečka, režisérka a scénáristka indického původu se proslavila především rolí Kelly Kapoor v seriálu The Office, pro který od svých 24 let psala scénář. Jejím filmovým debutem byla role v komedii 40 let panic, kde si zahrála po boku svého kolegy z The Office Steva Carella. V roce 2011 se objevila v komedii Hlavně nezávazně, dále jsme ji mohli vidět také ve filmu Zásnuby na dobu neurčitou a samu sebe ztvárnila v Apocalypse v Hollywoodu.

Od roku 2012 můžeme Mindy sledovat v sitcomu The Mindy Project, který stvořila a ke kterému spolupíše scénáře. V seriálu hraje mladou gynekoložku Mindy Lahiri, která se snaží zvládnout jak svůj profesní, tak svůj milostný život.

Jejím nejlepším přítelem je kolega z The Office BJ Novak, který si také zahrál menší roli v The Mindy Project. Mindy je také dobrou kamarádkou Reese Witherspoon.



G..

Herecká filmografie

2015 Byla to divoká noc
Rileyino první rande?
V hlavě
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
2012 Raubíř Ralf
The Mindy Project (TV seriál)
Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Hlavně nezávazně
Office: The Girl Next Door, The (TV seriál)
2010 Já, padouch
Office: The 3rd Floor, The (TV seriál)
2009 Noc v muzeu 2
Office: Blackmail, The (TV seriál)
Office: Subtle Sexuality, The (TV seriál)
2008 Global Warming (TV seriál)
House Poor (TV seriál)
Office: The Outburst, The (TV seriál)
2007 Kněz je poděs
2006 Malí rošťáci
2005 Kancl (TV seriál)
40 let panic
2000 Larry, kroť se (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Nick Kroll: Thank You Very Cool (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2007 Take Home Handyman (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2012 The Mindy Project (TV seriál)
2008 House Poor (TV seriál)
2006 Mindy and Brenda (TV film)
2005 Kancl (TV seriál)

Režijní filmografie

2011 Office: The Girl Next Door, The (TV seriál)
2010 Office: The 3rd Floor, The (TV seriál)
2009 Office: Subtle Sexuality, The (TV seriál)
2005 Kancl (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace