foto

Alfie Allen

  • nar. 12.9.1986 (30 let)
    Hammersmith, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alfie Evan Allen se narodil 12. září 1986 v Londýnském Hammersmith. Jeho matka je filmovou producentkou Alison Owen a otec je hudebník Keith Allen. Nejznámějším členem rodiny je však jeho sestra, zpěvačka Lily Allen.

V roce 1998 se objevil i se sestrou ve filmu ELIZABETH, který produkovala jejich matka. Další malou roli získal ve filmu strýce Kevina Allena AGENT CODY BANKS 2. Objevil se i v malé roli v britském velkofilmu POKÁNÍ.

Největší pozornosti se mu dostalo v roce 2011, když byl obsazen do role Theona Greyjoye ve fantasy sérii HRA O TRŮNY. Hlavně ve druhé sérii dostala jeho postava větší prostor a Alfie tak mohl přesvědčit o svých hereckých kvalitách.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Predator
2016 Pandemie
Patient Seven
2014 John Wick
Plastic
2013 Confine
The Body
2011 Powder
2010 Kid
SoulBoy
2009 Boogie Woogie
Freefall (TV film)
Freestyle
2008 Králova přízeň
Temné vzpomínky
2007 Joeův palác (TV film)
Pokání
2006 Rok '66
2005 Stoned
2004 Agent Cody Banks 2
1998 Královna Alžběta
You Are Here (TV film)

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Epizoda 1 (S07E01)
2016 Close to the Enemy (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Bitva bastardů (S06E09)
Zlomený muž (S06E07)
další epizody (7)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tvrdodomov (S05E08)
Dar (S05E07)
další epizody (6)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zákony bohů a lidí (S04E06)
Lev a růže (S04E02)
2013 Gay of Thrones (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (6)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (8)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (9)
2010 Accused (TV seriál)
2009 Jak běží život (TV seriál)
2008 Londýnská nemocnice (TV seriál)
2005 Jericho (TV seriál)
Zlatá hodina (TV seriál)
2003 Coming Up (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)

TV pořady

2017 Stručné dějiny fotbalu podle Alfieho Allena (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace