foto

Mike Dirnt

  • nar. 4.5.1972 (44 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Ryan Pritchard se narodil 4.5.1972 v Berkley v Kalifornii. Byl spolu se sestrou Mylou adoptovaný. V sedmnácti letech odešel z domova a pronajal si pokoj u Billieho Joa Amstronga, s nimž později začal vystupovat v kapele Green Day. V roce 1990 dokončil Pinole Valley High school v Kalifornii.

V roce 1987, když měl 15 let založil s Billiem kapelu Sweet Children. Později ještě s Tré Coolem založili kapelu Green Day. V roce 1994 byl vyveden z festivalu ve Woodstocku, kde napadl fanouška. Mike je spoluautorem některých textů Green Day, například Homecoming nebo Longview.

Mike je potřetí ženatý. Z prvního manželství má dceru Estelle Desiree. Ze třetího manželství má dva syny Michaela Brixtona a Ryana Ruby Mae. Je částečný vlastník restaurace Rudy's Can't Fail Cafe v Emerylle v Kalifornii, restaurace je pojmenovaná podle písně britské kapely The Clash. Kromě Green Day účinkuje i v kapelách: The Frustators, Foxboro Hot Tubs a Screeching Weasel.

adéla "simply" n.

Herecká filmografie

2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Live Freaky Die Freaky
2001 Chris Isaak Show, The (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)

Dokumentární

2016 Who Is Billy Bones?
2015 Heart Like a Hand Grenade
2013 Broadway Idiot
Green Day - Reading Festival 2013 (koncert)
2012 ¡Cuatro!
2011 Green Day: Awesome as Fuck (koncert)
2005 Green Day: Kulka v bibli (koncert)
Green Day: Live in Tokyo (koncert)
2003 Mayor of the Sunset Strip
Riding in Vans with Boys
2000 100 Greatest Artists of Hard Rock (TV seriál)
1999 Green Day - Live Without Warning (koncert)
1997 VH1 Storytellers (TV seriál)
1995 Green Day: Live in Toronto (koncert)
Woodstock '94
1994 Green Day: Jaded in Chicago (koncert)
1992 Green Day: The Easter Show (koncert)
1991 Green Day: Live Little Rock, Arkansas (koncert)
1989 Green Day: Paint Factory (koncert)

TV pořady

2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2005 The BRIT Awards 2005 (TV pořad)
1999 TV total (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Green Day - Kill The DJ (hudební videoklip)
Green Day - Let Yourself Go (hudební videoklip)
Green Day - Nuclear Family (hudební videoklip)
Green Day - Oh Love (hudební videoklip)
Green Day - Stay The Night (hudební videoklip)
Green Day - Stray Heart (hudební videoklip)
Green Day - The Forgotten (hudební videoklip)
Green Day - Troublemaker (hudební videoklip)
Green Day - X-Kid (hudební videoklip)
2011 Green Day - Cigarettes and Valentines (hudební videoklip)
2010 Green Day - Last of the American Girls (hudební videoklip)
2009 Green Day - East Jesus Nowhere (hudební videoklip)
Green Day - Know Your Enemy (hudební videoklip)
Green Day - 21 Guns (hudební videoklip)
Green Day - 21st Century Breakdown (hudební videoklip)
2008 Foxboro Hot Tubs - Mother Mary (hudební videoklip)
Foxboro Hot Tubs - Stop Drop and Roll (hudební videoklip)
2006 U2 feat. Green Day - The Saints Are Coming (hudební videoklip)
2005 Green Day: Holiday (hudební videoklip)
Green Day: Jesus of Suburbia (hudební videoklip)
Green Day: Wake Me Up When September Ends (hudební videoklip)
2004 Green Day: American Idiot (hudební videoklip)
Green Day: Boulevard of Broken Dreams (hudební videoklip)
2001 Green Day: International Supervideos! (hudební videoklip)
Green Day - Maria (hudební videoklip)
Green Day - Poprocks and Coke (hudební videoklip)
Green Day - Waiting (hudební videoklip)
2000 Green Day - Macy's Day Parade (hudební videoklip)
Green Day - Minority (hudební videoklip)
Green Day - Warning (hudební videoklip)
1999 Green Day - Last Ride In (hudební videoklip)
1998 Green Day - Nice Guys Finish Last (hudební videoklip)
Green Day - Redundant (hudební videoklip)
1997 Green Day - Good Riddance (Time of Your Life) (hudební videoklip)
Green Day - Hitchin' A Ride (hudební videoklip)
1996 Green Day - Walking Contradiction (hudební videoklip)
1995 Green Day - Brain Stew/Jaded (hudební videoklip)
Green Day - Geek Stink Breath (hudební videoklip)
Green Day - Stuck With Me (hudební videoklip)
1994 Green Day - Basket Case (hudební videoklip)
Green Day - Longview (hudební videoklip)
Green Day - Welcome to Paradise (hudební videoklip)
Green Day - When I Come Around (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2005 Green Day: Kulka v bibli (koncert)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace