foto

Amy Schumer

  • nar. 1.6.1981 (35 let)
    Manhattan, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amy Schumer se narodila 1. června, 1981 na Manhattanské Upper East Side v New Yorku. Její otec vlastnil obchod s dětským nábytkem, který později zkrachoval a rodina se přestěhovala na Long Island. Amy má kromě bratra i mladší sestru Kim Caramele se kterou pracuje i na scénářích ke svým filmům či seriálu Inside Amy Schumer.

Po maturitě na New Yorské škole se Amy přestěhovala do Baltimore, a začala studovat na Towson University v Marylandu, kde vystudovala divadelní herectví. Po vysoké se vrátila zpět do New Yorku kde dva roky studovala na škole múzických umění, William Esper Studio. Během těchto dvou let se Schumer živila jako servírka a barmanka.

Poprvé si Amy zahrála v off-Broadway černé komediální hře Keeping Abreast a v červu roku 2004 poprvé vystoupila v Gotham Comedy Club, kde také v roce 2007 natočila speciální epizodu pro Comedy Central, poté se objevila v reality show Last Comic Standing. Zatímco do čtvrté série Last Comic Standing se Amy nedostala, v páté sérii se ve finále umístila na čtvrtém místě. Následovalo několik menších vystoupení v různých show včetně 'The Comedy Central Roasts..' série pro Comedy Central.

V roce 2011 Amy nahrála svůj stand up special pojmenovaný Mostly Sex Stuff (Převážně o sexu), který odvysílala stanice Comedy Central. Stejná stanice pak Amy Schumer nabídla prostor pro vlastní seriál a Amy tak přišla s pořadem Inside Amy Schumer, který je půlhodinovým sketch-pořadem. Druhá série díky úspěchům byla brzy schválená a když Comedy Central schvalovalo budoucnost pořadu schválil rovnou několik dalších sérii. Za seriál si Amy odnesla i dvě ceny Emmy, Writers Guild of America Award i prestižní Peabody Award za komedii.

V roce 2015 si Amy zahrála v letní komedii, kterou napsala se svou sestrou Kim Caramele, 'Vykolejená', který režíroval Judd Apatow a ve kterém si zahrál herec Bill Hader i herečka Tilda Swinton. Film byl volně inspirovaný životem samotné Amy Schumer a vynesl jí nominaci na Zlatý globus. V témže roce Amy moderovala MTV Movie Awards, a jako předskokan otevírala tři koncerty zpěvačky Madonny v rámci jejích New Yorských show v rámci Rebel Heart Tour. Rok 2015 Amy zakončila vydáním záznamu svého Stand Upu z divadla Apollo.

V červnu 2016 Amy vyprodala arénu Madison Square Garden v New Yorku ke svému vystoupení během nějž Amy oznámila své první světové Stand Up tour, které započalo koncem léta 2016 v Irském Dublinu. Během tohoto léta také Amy natočila svůj druhý celovečerní film ve kterém si zahraje po boku Goldie Hawn, která se kvůli tomuto filmu vrátila zpět k herectví. V přípravách také je komedie s Jennifer Lawrence ve které si obě herečky zahrají sestry a na jejímž scénáři spolupracovaly společně.

Amyina kniha, 'The Girl with the Lower Back Tattoo', o kterou vydavatelství uspořádala tichou aukci, vyšla na konci srpna 2016 a stala se okamžitým bestsellerem. Amy Schumer díky své otevřenosti a chytrému zpracování krátkých sketchů ve své seriálu posouvá hranice komedie i provokativnosti a chytře zpracovává vážná témata. I proto Amyina hvězda nadále stoupá.

Patrik "Patw" Weisser

Herecká filmografie

2016 Thank You for Your Service
2015 Amy Schumer: Živě z divadla Apollo (divadelní záznam)
Open Slather (TV seriál)
Vykolejená
2014 Cop Show (TV seriál)
2013 Inside Amy Schumer (TV seriál)
2012 Cena peněz
Girls (TV seriál)
Hledám přítele pro konec světa
Sleepwalk with Me
2011 Day in the Life of a Female Comedian, A
2009 Cupid (TV seriál)
Delocated (TV seriál)
2006 Sense Memory
Studio 30 Rock (TV seriál)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)

Dokumentární

2016 Dying Laughing
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2014 Misery Loves Comedy
2010 Undateable (TV seriál)
VH1 News Presents: Plastic Surgery Obsession (TV film)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
68. Emmy Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2013 Women Who Kill (TV pořad)
2012 Amy Schumer: Převážně o sexu (TV pořad)
Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
Dave's Old Porn (TV pořad)
Funny as Hell (TV pořad)
2010 Comedy Central Presents: Amy Schumer (TV pořad)
Conan (TV pořad)
Different Spin with Mark Hoppus, A (TV pořad)
New York Stand-Up Show (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Reality Bites Back (TV pořad)
The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2007 Red Eye (TV pořad)
2006 Live at Gotham (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Last Comic Standing (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2015 Amy Schumer: Živě z divadla Apollo (divadelní záznam)
Vykolejená
2013 Inside Amy Schumer (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace