foto

Mikkel Nørgaard

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mikkel Nørgaard dokončil v roce 2001 studium na dánské Národní filmové škole. Režíroval řadu známých televizních seriálů, jako například oceňované politické drama BORGEN (2010-2011) a velmi úspěšný sitcom KLOVN (2005-2009).

Jeho stejnojmenný celovečerní debut KLOVN (2010), natočený na motivy výše uvedeného sitcomu, se v Dánsku stal obrovským kasovním trhákem. Film zhlédlo na 850 000 diváků a je tedy nejnavštěvovanějším dánským filmem za více než deset let a finančně nejúspěšnějším dánským filmem všech dob. ŽENA V KLECI je jeho druhým celovečerním snímkem.

Aerofilms

Režijní filmografie

2016 Good Behavior (TV seriál)
2015 Klovn Forever
2014 Zabijáci
2013 Žena v kleci
2010 Borgen (TV seriál)
Klaun
2006 Anna Pihl (TV seriál)
2005 Klovn (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
Sidste weekend
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace