foto

Emmanuelle Chriqui

  • nar. 10.12.1977 (39 let)
    Montréal, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadská herečka, jejíž rodiče jsou Maročtí židé (odtud její exotické jméno i vzhled), se narodila 10. prosince 1977 v Montrealu a ve dvou letech se s rodinou přestěhovala do Toronta, kde také vyrostla. O herectví se začala zajímat už od svých devíti let, což si však její rodiče nemohli finančně dovolit. Naštěstí zasáhl její starší, v té době již plnoletý, bratr a zaplatil ji herecké kurzy. Investice se vyplatila, neboť už v deseti letech byla Emmanuelle vidět v reklamě na jeden mezinárodní řetězec rychlého občerstvení.

Poté co vyrostla do krásy i zletilosti, přestěhovala se do Vancouveru, kde se začala objevovat v seriálech Kanadské produkce či koprodukce jako byly KUNG FU: LEGENDA POKRAČUJE (1995), BOJÍTE SE TMY?, či PSI FACTOR (oba 1997), v nichž se však mihla jen v pár epizodách. Příležitost ukázat co v sobě skrývá tak dostala až v televizních filmech jako byla sci-fi dle scénáře Kurta Vonneguta HARRISON BERGERON (1995), thriller DÁRCE (1995), drama TÁTOU PROTI SVÉ VŮLI (1997), komedie PRINCIPAL TAKES A HOLIDAY (1998) nebo akční FUTURE SPORT (1998) s ex-supermanem Deanem Cainem, neplatičem daní Wesley Snipesem a první afro-americkou Miss Amerika Vanessou Williams.

První Emmanuellinou hollywoodskou rolí byla postava Barbary ve filmu DETROIT ROCK CITY (1999) o partě čtyř kamarádů, kteří se vydají do Detroitu na koncert skupiny Kiss. Přestože její role byla zanedbatelná, byl to pro ni odrazoví můstek v kariéře a její další snímek SNĚHOVÁ KALAMITA (2000) ji už dostal do podvědomí. Dalším krokem pak byl satanský thriller RICKY 6 a teenagerská komedie 100 SLADKÝCH HOLEK (oba 2000).

V roce 2001 to už začínalo vypadat na pořádný rozjezd kariéry, když získala roli ve Spielbergově sci-fi A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE, avšak naneštěstí scény, ve kterých vystupovala byly nakonec ze snímku vystřiženy. A aby toho nebylo málo, stejný osud čekal Emmanuelliny scény i ve filmu OPSÁNO ZE ŽIVOTA. Nakonec se musela spokojit z vedlejší rolí v úspěšném hororu PACH KRVE (2003), kde se setkala s vycházející hvězdou Elizou Dushku. V roce 2005 se pak objevila vedle dalších hvězd jakými jsou Dennis Hopper, Tara Ried či Dany Trejo v hororu VRÁNA 4: PEKELNÝ KNĚZ.

V současné době žije Emmanuelle střídavě v Los Angeles i New Yorku a od roku 2002 se pravidelně objevuje v žebříčcích sta nejkrásnějších žen světa, rok od roku výš a výš, sestavovaných různými společenskými časopisy. V posledních letech získala významnější role v komediích ADAM A EVA (2005), BLOUDÍCÍ DUŠE (2006) a PO SEXU (2007).

Zbyněk "PetrPan2" Lubovský

Herecká filmografie

Filmy

2017 Omphalos
Super Troopers 2
2015 Moji noví sourozenci
Proč zabili Ježíše (TV film)
Vincentův svět
2014 Fort Bliss
Hamilton House, The
Krátká historie rozkladu
Situation amoureuse: C'est compliqué
2013 Ordained, The (TV film)
Three Night Stand
2011 Girl Walks Into a Bar
5 Days of War
2010 Elektra Luxx
13
2009 Risk je zisk
Saint John of Las Vegas
Tom Cool
Ženy v nesnázích
2008 Cadillac Records
Muka
Srpen před bouří
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2007 Po sexu
2006 Bloudící duše
Podvod (TV film)
2005 Adam and Eve
Candy Paint
Hele kámo, kdo tu vaří?
V jednom kole
Vrána 4: Pekelný kněz
2003 Pach krve
2001 Koho hledá Kevin?
2000 Ricky 6
Sněhová kalamita
100 sladkých holek
1999 Detroit Rock City
1998 Alien Abduction: Incident in Lake County (TV film)
Cuori in campo (TV film)
Future Sport (TV film)
Champion's Fight: A Moment of Truth Movie, A (TV film)
Ředitel má volno (TV film)
1997 Tátou proti své vůli (TV film)
1995 Dárce
Harrison Bergeron (TV film)

TV seriály

2016 Shut Eye (TV seriál)
2014 Murder in the First (TV seriál)
2013 Beware the Batman (TV seriál)
Cleaners (TV seriál)
2012 Muži sobě (TV seriál)
Tron: Povstání (TV seriál)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Smrt na sinavém koni (S01E07)
Francouzský král (S01E06)
Thundercats (TV seriál)
2010 Kick Buttowski: Hrdina předměstí (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Unscripted (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2003 O.C. (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

TV pořady

2015 24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace