foto

Vladimir Sokoloff

  • nar. 26.12.1889
    Moskva, Ruské impérium
  • zem. 15.2.1962 (72 let)
    West Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Študoval na Moskovskej univerzite, no prestúpil na Moskovskú akadémiu dramatického umenia. Neskôr sa pridal k slávnemu Moskovskému umeleckému divadlu, kde pracoval 10 rokov ako herec a asistent režiséra.

V roku 1923 emigroval do Berlína. Nasledujúcu dekádu hrával v nemeckých a rakúskych filmoch. Po začiatku šírenia nacizmu v Nemecku odišiel do Paríža, neskôr, v roku 1937, ušiel do USA, kde natočil svoje najúspešnejšie filmy.

Po príchode do USA hrával postavy rôznych národností, ako napríklad v snímkach BACK TO BATAAN, MACAO alebo ROAD TO MOROCCO.

Medzi jeho najznámejšie postavy patrí starý múdry muž v SIEDMICH STATOČNÝCH a postava Anselma, jemného rebela v KOMU ZVONIA DO HROBU.

Katarína "Colour" ...

Herecká filmografie

1962 Taras Bulba
Útěk ze Zahrainu
1961 Mr. Sardonicus
1960 Beyond the Time Barrier
Cimarron
Man on a String
Sedm statečných
1959 Staccato (TV seriál)
1958 Twilight for the Gods
1957 Istanbul
I Was a Teenage Werewolf
Monster from Green Hell
Sabu and the Magic Ring
1956 While the City Sleeps
1952 Macao
1950 The Baron of Arizona
1948 To the Ends of the Earth
1946 A Scandal in Paris
Plášť a dýka
Two Smart People
1945 Královský skandál
Paris Underground
Šarlatová ulice
The Blonde from Brooklyn
Zpátky do Bataan
1944 Passage to Marseille
Song of Russia
The Conspirators
Till We Meet Again
1943 Komu zvoní hrana
Mission to Moscow
Mr. Lucky
1942 Crossroads
Road to Morocco
1941 Love Crazy
1940 Comrade X
1939 Juarez
Real Glory, The
Sons of Liberty
1938 Arsene Lupin Returns
Blockade
Pobeda
Ride a Crooked Mile
Spawn of the North
The Amazing Dr. Clitterhouse
1937 Alcatraz Island
Beg, Borrow or Steal
Expensive Husbands
Hraběnka Walewská
The Life of Emile Zola
Tovarich
West of Shanghai
1936 Mayerling
Mister Flow
Na dně
Sous les yeux d'occident
1935 Napoléon Bonaparte
1934 Fürst Woronzeff
Lac aux dames
Secret des Woronzeff, Le
1933 Dans les rues
Don Quichotte
Don Quixote
Du haut en bas
1932 Strafsache von Geldern
Štvaní lidé (německá verze)
Teilnehmer antwortet nicht
Vládkyně Atlantidy
1931 Die heilige Flamme
Kismet
Niemandsland
Opéra de quat'sous, L'
Žebrácká opera
1930 Abschied
Čtyři od pěchoty
Das Flötenkonzert von Sans-souci
Liebling der Götter
Moral um Mitternacht
1929 Katharina Knie
Loď ztracenců
Sensation im Wintergarten
1928 Die weiße Sonate
1927 Láska Jeanne Neyové
Sohn der Hagar, Der
1926 Abenteuer eines Zehnmarkscheines, Die

Dokumentární

1936 Vie est à nous, La

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace